•Τι επισημαίνει στο «Ν.Α.» ο Πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας

«Απο σήμερα Τεταρτη εως και το Σαββατο (κατα τις εργασιμες ωρες, πλην διακυντερευσεων και διημερευσεων) θα γινεται η προμηθεια απο τα φαρμακεια των self test για μαθητες, εκπαιδευτικους και για διοικητικο και λοιπο προσωπικο».

Τα παραπάνω τόνισε στο «Νέο Αγώνα», ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Δημήτρης Γαγάτσης.Ο Πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου, έκανε λόγο για αλλαγή της τελευταίας στιγμής και τόνισε πως σε αυτή τη φάση μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προμηθευτούν δύο self test από τα φαρμακεία.

«Τα δύο αυτά self tests θα είναι για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενα δηλαδή για την ερχομενη και ενα για τη μεθεπομενη εβδομαδα» διευκρίνισε ο κ. Γαγάτσης. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη νέα οδηγία, από την περασμένη Δευτέρα απαιτείται η διενέργεια self test μία φορά την εβδομάδα, για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Το self test θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://selftesting. gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με νέα οδηγία του υπουργείου Εργασίας, μέχρι τις 23 Μαΐου ισχύει υποχρέωση ενός self test την εβδομάδα για τους εργαζόμενους.