Σημαντικό βήμα για το νέο κλειστό δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπου, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι

Ένα πολύ σημαντικό βήμα έγινε για το έργο του νέου κλειστού δικτύου του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, καθώς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε την Ανανέωση, Τροποποίηση και κωδικοποιήση των Περιβαλλοντικών Όρων της ΑΕΠΟ ( Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων).

Η εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή και λειτουργία του.

Την απόφαση, όπως καταγράφει ο Νέος Αγών, υπογράφει ο Γενικος Διευθυντής Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

Να θυμίσουμε ότι το έργο είναι το πρώτο από τα συνολικά 8 που είχαν εξαγγελθεί ότι θα υλοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ από το “ΥΔΩΡ 2.0”, το οποίο έχει περάσει στη β’ φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Μάλιστα, μιλώντας στο “Ράδιο Θεσσαλία” και στην εκπομπή “σε πρώτο ενικό”, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Αθανάσιος Μαρκινός εκτίμησε ότι εφόσον οι διαδικασίες προχωρήσουν χωρίς κάποια πρόβλημα, τότε το φθινόπωρο θα γνωρίζουμε τον ανάδοχο του έργου.

Παράλληλα, σχολιάζοντας στο Νέο Αγώνα την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, έκανε λόγο για μια “μείζονος σημασίας εξέλιξη”. Άλλωστε, πρόσθεσε, έχουμε δει πολλά έργα να “σκοντάφτουν” πάνω στο θέμα των περιβαλλοντικών όρων, επομένως η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για το νέο κλειστό δίκτυο.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα