Σημείο συνάντησης πολιτισμών τα «Καραϊσκάκεια» (ΦΩΤΟ)

Τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στην 54η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια υποδέχτηκαν χθες το πρωί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, οι τοπικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος καλωσόρισαν στην πόλη τα χορευτικά συγκροτήματα ΄΄Municipal Folk Ensemble ZAGORE΄΄ από τη Βουλγαρία, ΄΄Ballet Folklorico TOPILTZIN΄΄ από το Μεξικό, ΄΄Folk Ensemble VDOKHNOVENIE΄΄ από το Καζακστάν και ΄΄Dance Group TRIM THE VELVET΄΄ από την Ιρλανδία και τους ευχαρίστησαν για τη συμμετοχή τους στην κορυφαία αυτή γιορτή του πολιτισμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νούσιος εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι μετά από δυο χρόνια πανδημίας, η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού, τα Καραϊσκάκεια, επέστρεψαν και μάλιστα τόσο δυναμικά. «Ο πολιτισμός είναι ο μόνος που ενώνει. Η ειρήνη πρέπει να μας δίνει τη δύναμη να προχωράμε», πρόσθεσε.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.