Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεμφανίστηκε μετά από 20 μέρες απουσίας με τις φήμες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του να οργιάζουν όλο αυτό το διάστημα και κάποιους να πιστεύουν ότι είναι νεκρός.

Σε προσπάθεια να «μετρήσει» την ελίτ της χώρας και να διαπιστώσει ποιος εποφθαλμιά τη θέση του, αποδίδει την «εξαφάνιση» και τις φήμες περί θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ουν, ένας δημοσιογράφος του Skynews Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του SkyNews Αυστραλίας, Τζέιμς Μόροου, ο Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να επέλεξε να εξαφανιστεί ώστε να φουντώσουν οι φήμες ότι είναι νεκρός και να δει πώς θα αντιδράσει στην είδηση η ελίτ της Βόρειας Κορέας, με απώτερο σκοπό να εξουδετερώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Όπως ανέφερε τηλεγράφημα του KCNA, «ο ανώτατος ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων στη Σουντσόν». «Παρέστη στην τελετή» και «όλοι οι παρευρισκόμενοι τον υποδέχθηκαν με ζητωκραυγές» όταν εμφανίστηκε, ανέφερε το συγκερκιμένο κείμενο.

Κατά τον Μόροου η εξαφάνιση ήταν ένα κόλπο «ένας κλασικός σταλινικός ελιγμός», όπως το χαρακτήρισε για να δει τις αντιδράσεις.

«Αυτό που πιθανότατα συνέβη εδώ είναι ότι οι φήμες ότι απεβίωσε ήταν υπερβολικές. Αποφάσισε να το κάνει αυτό και να μείνει στο παρασκήνιο για να δει ποιος θα προσπαθήσει να πάρει την εξουσία σε περίπτωση θανάτου του. Υποπτεύομαι ότι πολύ σύντομα θα δούμε “εκκαθαρίσεις” στην Πιονγκγιάνγκ», κατέληξε.

Πηγή: Reader.gr