Στα λευκά τα ορεινά του Ν. Καρδίτσας, συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις στα πεδινά- σε εξέλιξη το κύμα της κακοκαιρίας (φωτο)

Στα λευκά έχει ντύσει τα ορεινά του Νομού Καρδίτσας το κύμα της κακοκαιρίας.

Όπως καταγράφει ο Νέος Αγών, η χιονόπτωση ξεκίνησε στα μεγαλύτερα υψόμετρα του ορεινού όγκου, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, αλλά και ημιορεινές.

Η χιονόπτωση συνεχίστηκε τις βραδινές ώρες, ενώ σήμερα σύμφωνα με τα μετεωρολογικά σύστημα αναμένονται πυκνότερες χιονοπτώσεις κατά διαστήματα.
Στα 30-35 εκατοστά φτάνει το χιόνι σε περιοχές της Λίμνης Πλαστήρα και περί τα 50-55 στην Αργιθέα, όπως μας ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειαρχης κ. Κωστής Νούσιος, ενώ τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας ενεργούν για τον καθαρισμό των δρόμων.


Προσθεσε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και οι δρόμοι είναι καθαροί. Παράλληλα, σε ότι αφορά τη στάθμη των ποταμών στα πεδινά, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, καθώς βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα.

Για ακόμη μια φορά προκλήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδοτηση από την κακοκαιρία, καθώς χωρίς ρεύμα είναι το σύνολο σχεδόν της ανατολικής πλευράς του Δήμου Αργιθέας, και ορισμένες περιοχές στο Δήμο Λ. Πλαστήρα και το Δήμο Μουζακίου.

Νεοχώρι

Φυλακτή
Μορφοβούνι
Πεζούλα
Τύμπανος Αργιθέα

Στα πεδινά τμήματα του Νομού,  βροχοπτώσεις είχε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και θα συνεχιστούν σήμερα, με μεγαλύτερη ένταση κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Από το απόγευμα και μετά θα εξασθενίσουν όπως δείχνουν τα μετεωρολογικά συστήματα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου και μετεωρολογικών σταθμών, από χθες έχουν πέσει περί τα 56 χιλιοστά βροχής στην Καρδίτσα και 55 στο Μουζάκι και περίπου 40 στο Φύλλο.

Να θυμίσουμε, ότι χθες το απόγευμα απεστάλη μήνυμα από το 112 στα κινητά των Καρδιτσιωτών για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και αποφυγή των ασκοπων μετακινήσεων.