«Κραυγή αγωνίας» από τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας για την υπολειτουργία της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου.
Από την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου και μέχρι το τέλος του μήνα η κλινική του νοσοκομείου δεν θα εφημερεύει εξαιτίας της υποστελέχωσης και τα περιστατικά θα πρέπει να διακομιστούν σε νοσοκομεία όμορων νομών, γεγονός που προκαλεί ανησυχία καθώς διανύουμε μια περίοδο έξαρσης των ιώσεων και της γρίπης.
Μετά το περιστατικό επίθεσης που είχε σημειωθεί τον περασμένο Ιούνιο από ομάδα ρομά στην παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Καρδίτσας και την αποχώρηση ιατρικού προσωπικού, η λειτουργία της δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί. Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι η παιδιατρική κλινική σήμερα λόγω της απουσίας της Διευθύντριας για ένα χρονικό διάστημα, λειτουργεί με έναν επικουρικό ιατρό, τους ειδικευόμενους ιατρούς και έναν ιατρό διευθυντή που μετακινήθηκε από το Κ. Υ. Καρδίτσας για να καλύψει τις ανάγκες, αφήνοντας κενή τη θέση του και αναβάλλοντας τα προγραμματισμένα ραντεβού του.
Από 15 Φεβρουαρίου έως και την 28η του μήνα, συνεχίζει, μετά το πρωινό ωράριο η κλινική δεν θα εφημερεύει και θα πρέπει τα περιστατικά να πηγαίνουν σε άλλα νοσοκομεία.

«Καταλαβαίνουμε λοιπόν την ταλαιπωρία και τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν. Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας ζήτησε την παρέμβαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας

και την άμεση παρέμβαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ για μια ακόμη φορά, αφενός για να επισπευστούν οι διαδικασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη, για την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμους ιατρούς και αφετέρου την άμεση κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό με παιδίατρους άλλων όμορων νοσοκομείων για να μπορεί η παιδιατρική κλινική μας να παραμείνει σε λειτουργία όλο το 24ωρο» τονίζει η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αριστοτέλης Σπάνιας και ο Γενικός Γραμματέας κ. Θωμάς Σίμος.
Συνεχίζοντας αναφέρει ότι «η έλλειψη των ιατρών, η απίστευτη γραφειοκρατία στις διαδικασίες αναπλήρωσης των κενών θέσεων, η έξαρση των εποχιακών ιώσεων και η εξάντληση του εναπομείναντος ιατρικού προσωπικού δημιουργεί ένα μίγμα που σε καμία περίπτωση δεν κάνει το νοσοκομείο μας ικανό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της παιδιατρικής κλινικής» και κλείνοντας ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας επισημαίνει πως «θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και επαγρύπνηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς απαιτώντας την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Καρδίτσας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των ιατρών μας και την διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του νομού».