Στη Λίμνη Πλαστήρα η τρίτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος «Θεσσαλία»

Στη Λίμνη Πλαστήρα πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη η τρίτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος (ΠεΠ) «Θεσσαλία» 2021-2027, υπό την
προεδρία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα με τη συμμετοχή εκπροσώπων
της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής  Ανάπτυξης (DG REGIO) & Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης (DG EMPL).

Εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης  συμμετέχει ο Patrick Paquet, Προϊστάμενος της Διοικητικής Μονάδας Ελλάδας- Κύπρου.
Χθες ο κ. Paquet συνοδευόμενος από στελέχη της διαχειριστικής αρχής επισκέφθηκε δομές και έργα που χρηματοδοτήθηκαν αρχικά από το ΠΕΠ 2014-2020 και συνεχίζεται η χρηματοδότηση τους από το ΠεΠ 2021-2027, όπως είναι το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας Ανέργων και μειονεκτούντων πολιτών Δήμου Καρδίτσας (ΚΥπΕΑ)
και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα καθώς και σε έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014- 2020, όπως ο Αρχαϊκός Ναός Απόλλωνος στην Αρχαία θεσσαλική πόλη της Μητρόπολης Καρδίτσας και ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στη Μητρόπολη Καρδίτσας.

Στο ΚυπΕΑ που λειτουργεί στη δημοτική αγορά, υποδέχτηκαν τον κ. Paquet ο Διευθυντής της ΑΝΚΑ κ. Ευ. Σακελλαρίου και τα στελέχη. Ο κ. Σακελλαρίου ενημέρωσε λεπτομερώς τον κ. Paquet για τη δράση του κέντρου στον ενάμιση περίπου χρόνο της λειτουργίας του.
Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά καθώς συμπολίτες έτυχαν υποστήριξης για να ανοίξουν τη δική τους επιχείτρηση ή προωθήθηκαν για εργασία σε τοπικές επιχειρήσεις.
Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Παρουσίαση του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 με ενδεικτικά παραδείγματα δράσεων / έργων – σύνδεση με το
Πρόγραμμα «Θεσσαλία» 2021-2027, στο πλαίσιο της συνέχισης της Πολιτικής της Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Στην εκδήλωση μίλησαν ωφελούμενοι και φορείς υλοποίησης πα-
ρεμβάσεων του Προγράμματος, οι οποίοι παρουσίασαν τα αποτελέσματα αυτών των παρεμβάσεων στην καθημερινότητα του Θεσσαλού.

pep plastira 1

pep plastira 2

pep plastira 4