Στη μάχη των πανελλαδικών ρίχθηκαν και οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Στη… μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων ρίχτηκαν σήμερα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.

Στην Καρδίτσα οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ άρχισαν χωρίς προβλήματα και με απόλυτη τάξη.

Από τους 607 υποψήφιους που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις εξετάσεις, χθες πρώτη μέρα παρουσιάστηκαν οι 572 με τη συμμετοχή να φθάνει στο 94,2%. Εξετάστηκαν στα 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Λύκεια Καρδίτσας καθώς και στα λύκεια Μουζακίου, Παλαμά, Σοφάδων, Λεονταρίου και Προαστίου. Το ειδικό εξεταστικό κέντρο λειτουργεί στο 3ο Γυμνάσιο.

Τα θέματα έφτασαν εγκαίρως στα εξεταστικά κέντρα και διανεμήθηκαν στους υποψήφιους. Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν θέμα για τη βία σε βάρος των γυναικών και για τον φεμινισμό.  Το πρώτο κείμενο για την καταδίκη της βίας κατά των γυναικών ήταν απόσπασμα από το βιβλίο «Δικαιοσύνη η ουσία της πολιτικής» του Σταύρου Τσακυράκη. Το δεύτερο κείμενο για τον φεμινισμό ήταν από άρθρο γνώμης της Μαρίλιας Παπαθανασίου στην εφημερίδα το Βήμα και το τρίτο κείμενο ήταν απόσπασμα με τίτλο «Φοβερή παρηγοριά» από το βιβλίο «Οι κόρες του Ηφαιστείου» του Χρήστου Οικονόμου.

Τη σκυτάλη των πανελλαδικών εξετάσεων παίρνουν αύριο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που διαγωνίζονται στο δεύτερο μάθημα, της Άλγεβρας.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν ξανά την Τρίτη 6 Ιουνίου με τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), των Μαθηματικών (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και της Βιολογίας (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).