Ο πρώτος μεγάλος στόχος της χρυσής πρωταθλήτριας Ευρώπης Αντιγόνης Ντρισμπιώτη για τη σεζόν που διανύουμε, είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων που θα διεξαχθεί στην Τσεχία και στην πόλη Ποντεμπράντι στις 21 Μαϊου.

Πρόκειται για έναν αγώνα στον οποίο η Αντιγόνη έχει επιλέξει να κατέβει στα 20 χιλιόμετρα, ενώ όπως είναι γνωστό πέρσι κατέκτησε τον τίτλο στο 35αρι!
Είναι το μοναδικό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή της επί Ευρωπαϊκού εδάφους και έχει όλα τα φόντα και τις ικανότητες να τον κατακτήσει!

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβάσαμε στο sportsfeed η μοναδική ευρωπαία αθλήτρια που έχει καλύτερο χρόνο στο 20ρι από την συμπολίτισσα πρωταθλήτρια είναι η Μαρία Πέρεθ (1.25.30, έναντι 1.28.12), αλλά η Ισπανίδα έχει επιλέξει φέτος να αγωνιστεί στα 35χιλίόμετρα.

Ετσι τα φαβορί για τον αγώνα της Τσεχίας είναι αυτή τη στιγμή η Ντρισμπιώτη μαζί με την Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε και στη συνέχεια την Ουκρανί Λουντμίλα Ολιανόφσκα.

ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ
Το χρυσό κορίτσι της Καρδίτσας έχει αποδείξει με τους αγώνες στην Αυστραλία (όπου έκανε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της), στο Πανελλήνιο αλλά και βαλκανικό πρωτάθλημα πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και με σταθερότητα στις επιδόσεις της.

Το Ποντεμπράντι είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος και στη συνέχεια βέβαια θα επικεντρωθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει το καλοκαίρι στη Βουδαπέστη.
Την Κυριακή στο μεταξύ θα μετέχει στο διεθνές μίτινγκ στίβου που θα γίνει στη Μαρδίτη όπου θα πάρει μέρος στα 10 χιλ μέτρα κάνοντας έτσι το τελευταίο τεστ πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων.

«ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ»
Σε δηλώσεις της τόνισε για τον Κυριακάτικο αγώνα:

“Είμαι αρκετά κουρασμένη από την προπόνηση που έχει προηγηθεί, ωστόσο ο αγώνας θα έχει πολύ μεγάλο συναγωνισμό και θεωρώ πως μπορώ να κυνηγήσω έναν καλό χρόνο. Πιστεύω πως αν δεν έχει πολλή ζέστη θα γίνει μια γρήγορη και ενδιαφέρουσα κούρσα.
Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας αυτός είναι ένα προπονητικό πέρασμα ενόψει του Ευρωπαϊκού Ομάδων στο Ποντεμπράντι”

ΤΟ ΝΕΟ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ
Η Ντρισμπιώτη τον περασμένο Φεβρουάριο πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στα 20χλ.μ με 1.28.12 ενώ κατέκτησε όπως προαναφέραμε και το χρυσό στο βαλκανικό πρωτάθλημα στις 11 Μαρτίου.

“Η φετινή χρονιά είναι ευκαιρία να διορθώσω λάθη και αδυναμίες ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων του 2024. Κι αυτό θα το πετύχω μέσα από τους αγώνες. Σ’ αυτό το επίπεδο, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν την διαφορά και κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Στόχος μου φέτος είναι να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες μπορώ.

ΦΕΥΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
Η Αντιγόνη θ’ αναχωρήσει σήμερα για την ισπανία με τις ευχές μας για έναν καλό αγώνα που θα την βοηθήσει να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για τον πρώτο στόχο της χ ρονιάς στην Τσεχία στις 21 Μαϊου.