Πραγματοποιήθηκε το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Κιέριον” η ανοιχτή συζήτηση που οργάνωσε η διοίκηση του ΑΣ Καρδίτσας με αφορμή την διαφαινόμενη άνοδο του συλλόγου στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ!

Μπροστά σ’ αυτή την ασύγκριτη επιτυχία, έγινε η πρώτη ενημέρωση για τις προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέξουν ώστε ο ΑΣΚ ως ερασιτεχνικός σύλλογος να ιδρύσει μια υγιή Καλαθοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία (ΚΑΕ) και να χαράξει μια διαδρομή που δεν θα είναι πυροτέχνημα, αλλά θα δώσει κι άλλες σπουδαίες στιγμές για τον αθλητισμό και την κοινωνία της πόλης!

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν πλήθος συμπολιτών επιχειρηματιών και φίλων της ομάδας που στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια αρωγοί και θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν σ’ ένα εγχείρημα που όπως πολύ σωστά τονίστηκε από το πάνελ, είναι υπόθεση όλης της Καρδίτσας!

Ναι, η Καρδίτσα αλλάζει επίπεδο, ζει πρωτόγνωρες στιγμές στον αθλητισμό και μάλιστα μέσα σε συγκυρίες που φάνταζαν απαγορευτικές!

Οι κεντρικοί ομιλητές της συζήτησης ήταν ο πρόεδρος του ΑΣΚ Χρήστος Δεληγιάννης, το παλαιότερο μέλος της διοίκησης που έχει ζήσει τα πάντα στην ομάδα Γιώργος Χριστούλας και ο τεράστιος Γιάννης Μπουρούσης που όπως συμμετείχε μέχρι τώρα εμπνέοντας τους πάντες, θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και στη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας.

Τον λόγο στη συζήτηση πήραν και οι φορείς της περιοχής μας ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Νούσιος και ο δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος που συνεχάρησαν όλους τους συντελεστές και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν με όλες τις δυνάμεις να συνεισφέρουν στην προσπάθεια που δεν περιορίζεται μόνο στα αθλητικά όρια, αλλά αφορά και στην ανάπτυξη της περιοχής μας!

Αίσθηση έκανε και η τοποθέτηση του συμπολίτη επιχειρηματία Κώστα Πρίτσα που ήταν δίπλα στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, όπου με ωραίο τρόπο ανέδειξε τα οφέλη που θα έχει ο τόπος μας από την παρουσία του ΑΣΚ σ’ αυτό το επίπεδο, δηλώνοντας ότι θα είναι κι αυτός δίπλα στο μεγάλο εγχείρημα.

Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε και στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η  Αναγέννηση και στον πρόεδρο Δημήτρη Παπαδημητρίου που έδωσε το παρών μαζί με τον μέτοχο της ομάδας και μέλος της διοίκησης Δημήτρη Γιαννακό.

Ο ΑΣΚ βρίσκεται ένα βήμα πριν την ίδρυση μιας ΚΑΕ και μάλιστα μετά από μια οκταετία υπερβατικής προσπάθειας με κύριο χαρακτηριστικό τον ερασιτεχνικό ρομαντισμό, δεν χρωστάει ούτε ευρώ και εισέρχεται στην αφετηρία μιας νέας διαδρομής από εξαιρετική θέση σ’ έναν χώρο του επαγγελματισμού αθλητισμού που είναι γεμάτος προβλήματα.

• Δείτε αποσπάσματα από τη συζήτηση στο “Κιέριον”.