Στη σκιά των Τεμπών η έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας

Ένα ομόφωνο ψήφισμα για την τραγωδία των Τεμπών θα επιδιώξει να εκδώσει εντός των ημερών το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας.

Η χθεσινή συνεδρίαση του σώματος ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων. Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος εξέφρασε τη βαθιά οδύνη για τα αθώα θύματα στα Τέμπη, σημειώνοντας ότι «πρέπει να απαιτήσουμε από εδώ και πέρα ως ενεργοί πολίτες να μην χυθεί ξανά αίμα αθώων πολιτών πουθενά». Εξέφρασε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να βγει ένα ομόφωνο ψήφισμα για τα Τέμπη, τη σύσταση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής για την έκδοσή του.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Βασίλης Κρανιάς, λέγοντας ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην εκφράζει τη θλίψη του για το δυστύχημα- έγκλημα, το οποίο συντελέστηκε σε μια εποχή που έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε από το κινητό μας που κινούνται όλα τα αεροπλάνα και τα πλοία του πλανήτη, ακόμη και τον ντελιβερά.

«Εκείνο που μας γεμίζει οργή είναι ότι οι υπεύθυνοι που δεν φαίνονται αυτές τις ημέρες» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «το ανθρώπινο λάθος δεν είναι εκτός κάδρου, αλλά ένα ανθρώπινο λάθος δεν είναι δυνατόν να προκαλεί τέτοιο μεγάλο δυστύχημα. Είναι πολλά και απανωτά και φταίει ένας ολόκληρος μηχανισμός. Θα έπρεπε οι δικλείδες ασφαλείας να μην αφήνουν να γίνει ένα τέτοιο συμβάν. Οι ευθύνες είναι πολιτικές, δεν πρέπει να ανεχθούμε να συνεχίζεται άλλο αυτή κατάσταση, να μπαίνει η ασφάλειά μας σε δεύτερη μοίρα για να μην χάνουν οι εταιρείες τα κέρδη τους». Κάλεσε επίσης τον κόσμο και ιδίως τους νέους να συνεχίσουν να διεκδικούν ζητώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, οι ευθύνες να διερευνηθούν και κυρίως να μην ξεχάσουν ότι έγινε.

Την οικογενειακή του εμπειρία περιέγραψε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θωμάς Κόντος, λέγοντας ότι τα παιδιά του δέκα χρόνια χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Μάλιστα εκείνη την ημέρα (28 Φεβρουαρίου) η ανιψιά του είχε το δίλημμα να πάρει το πρωινό ή το βραδινό δρομολόγιο. «Ευτυχώς για εμάς, δυστυχώς για τις υπόλοιπες οικογένειες, πήρε το πρωινό» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η θλίψη είναι τεράστια στις οικογένειες των θυμάτων.