Στην αγορά για τα Πασχαλινά ψώνια της τελευταίας στιγμής οι Καρδιτσιώτες

Στις αγορές της τελευταίας στιγμής για το πασχαλινό τραπέζι θα προχωρήσει σήμερα το καταναλωτικό κοινό της Καρδίτσας και κυρίως εκείνοι που δεν μπόρεσαν τις προηγούμενες ημέρες να βγουν στην αγορά λόγω υποχρεώσεων.

Το εορταστικό τραπέζι θα στρωθεί αύριο, οι οικογένειες στην πόλη και τα χωριά θα ανταμώσουν ξανά, αφού πλήθος ετεροδημοτών μπόρεσε φέτος να επιστρέψει στην Καρδίτσα μετά την άρση των περιορισμών για την πανδημία και για λίγο όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας θα μπουν στην άκρη.

Το πασχαλινό τραπέζι φέτος είναι πιο ακριβό εξαιτίας των ανατιμήσεων, ωστόσο οι Καρδιτσιώτες θα προσπαθήσουν να έχουν όλα όσα προστάζει η παράδοση, έστω και σε μικρότερες ποσότητες: κρέας, οβελία στη σούβλα ή μαγειρευτό, ποτά, αναψυκτικά, λαχανικά και άλλα. Οι καταναλωτές αγοράζουν με φειδώ, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε νοικοκυριού.

Η οικονομική στενότητα εξαιτίας της ακρίβειας και της βίαιης συρρίκνωσης του οικογενειακού εισοδήματος, έχει αναγκάσει πολλούς καταναλωτές να προβούν σε μείωση των εξόδων, ωστόσο το έθιμο θα τηρηθεί στο βαθμό του δυνατού. Τα καταστήματα στην Καρδίτσα σήμερα θα είναι ανοιχτά από τις 8.30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.