Στην Καρδίτσα την Πέμπτη ο Δημήτρης Κουτσούμπας

* Εκδήλωση με θέμα «ο λαός της Θεσσαλίας με το ΚΚΕ, στον αγώνα για τις ζωές μας και όχι για τα κέρδη τους».

Στην Καρδίτσα θα βρεθεί την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο περιοδείας που αρχίζει από σήμερα στη Θεσσαλία.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 7 μηνών από τις καταστροφικές πλημμύρες, το κόμμα διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Κιέριον» με θέμα «ο λαός της Θεσσαλίας με το ΚΚΕ, στον αγώνα για τις ζωές μας και όχι για τα κέρδη τους».

Σήμερα το πρωί η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους κ.ά.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η εκδήλωση γίνεται 7 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες , με το λαό της περιοχής να συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπος με μια σειρά προβλήματα που αφορούν την αποζημίωση, την αποκατάσταση αλλά και τη προστασία του από νέες πλημμύρες.

“Το στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, το οποίο περιγράφεται στην έκθεση της ολλανδικής εταιρείας, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη της ικανοποίησης των αναγκών του λαού της Θεσσαλίας.

Χαρακτηρίζεται από τη γνωστή επιζήμια αντίληψη «κόστους – οφέλους», αφού συσχετίζει

τις αναγκαίες αντιπλημμυρικές υποδομές με το κόστος των ζημιών που ενδέχεται να προκύψουν.

Το σύνολο των έργων και των υποδομών που προτείνονται εντάσσονται «στις πολιτικές και τις προτεραιότητες για κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής», που τελικά σημαίνει την προώθηση των σχεδίων των επιχειρηματικών ομίλων πάνω στο έδαφος της καταστροφής, την εφαρμογή των Οδηγιών και αποφάσεων της ΕΕ και της ΚΑΠ, όλων δηλαδή των αναδιαρθρώσεων που έχουν ήδη οδηγήσει στη χειροτέρευση του συνόλου της ζωής του λαού” σημειώνει η Τομεακή Επιτροπή και προσθέτει: “Την ίδια στιγμή, αναφέρονται σε αναδιάρθρωση στη γεωργική παραγωγή με μείωση των «υδρόβιων» καλλιεργειών, μείωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αφού θα πρέπει κάποιες να πλημμυρίζουν, όταν εμφανιστεί μελλοντικά ένα άλλο ανάλογο φυσικό φαινόμενο, ενώ οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα πρέπει να συνηθίσουν σε πλημμυρικά φαινόμενα. Μάλιστα, η μελέτη επιρρίπτει την ευθύνη για τα προβλήματα επάρκειας νερού στους ίδιους τους αγρότες, τους οποίους έμμεσα απειλεί με μέτρα, αθωώνοντας τη διαχρονικά ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Για την αντιπλημμυρική προστασία, προτείνει έργα αποσπασματικής διαχείρισης των πλημμυρών με κατασκευή κυρίως φραγμάτων ανάσχεσης, αντί της ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδάτων, χειμάρρων, ρεμάτων, ποταμών κ.λπ. Η μελέτη προτείνει επίσης τη δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης των υδάτων, στο πνεύμα και των κυβερνητικών εξαγγελιών για δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας διαχείρισης των υδάτων της Θεσσαλίας, στην οποία θα εκχωρηθούν όλες οι αρμοδιότητες”.

“Το ΚΚΕ έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών και την πραγματική προστασία του λαού. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και την ανατροπή του σχεδιασμού της κυβέρνησης και της ΕΕ, που δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τις αιτίες των συνεχιζόμενων καταστροφών στην Θεσσαλία και που θα συνεχίσει να υπονομεύει τη λαϊκή περιουσία και την ίδια τη ζωή του λαού” αναφέρει κλείνοντας.