Στην μάχη της αντιπυρικής περιόδου ρίχνονται οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Ν. Καρδίτσας

  Άρχισε από την Κυριακή 1η Μαΐου σύμφωνα με τη νομοθεσία η αντιπυρική περίοδος στο Ν. Καρδίτσας και σε όλη τη χώρα, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου.

  Μιλώντας στο Νέο Αγώνα ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού κ. Γιώργος Νταουτάς, σημείωσε ότι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει καταρτιστεί και παράλληλα εξελίσσεται ο συντονισμός με τις υπόλοιπες τοπικές αρχές γα την κατάρτιση των επιχειρησιακών δράσεων.

  Πρόσθεσε ότι οι Πυροσβέστες του Νομού βρίσκονται για ακόμη μια χρονιά σε ετοιμότητα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, αν και όπως είπε, αυτό εξαρτάται κατά πολύ από τις καιρικές συνθήκες και κυρίως από τους πολίτες, τους οποίους μάλιστα κάλεσε να είναι προσεκτικοί τηρώντας υπεύθυνη στάση.

  Να θυμίσουμε ότι πέρυσι εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα και των ανέμων, ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ν. Καρδίτσας ήταν αυξημένος στην περιοχή μας. Η πυροσβεστική σε συνεργασία με τους φορείς βρίσκονταν σε πολυήμερη κατάσταση συναγερμού, με συνεχείς περιπολίες και άμεση επέμβαση όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

  Υπογράμμισε ότι ισχύουν και φέτος τα τσουχτερά διοικητικά πρόστιμα καθώς και βαρύτατες ποινικές κυρώσεις, ενώ θα λάβουν χώρα και στη φετινή αντιπυρική περίοδο εναέριες περιπολίες σε συνεργασίες με τις αερολέσχες του Ν. Καρδίτσας.

  Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα