Από 28 Αυγούστου εως 1 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν φέτος τα “Μενελαίδια”, οι εκδηλώσεις-θεσμός που διοργανώνει ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Καρδίτσας ‘’ΜΕΝΕΛΑ’Ι’Σ’’.

Βασικό θέμα της όλης διοργάνωσης χρόνια τώρα, αποτελεί το Εθνικό αφιέρωμα στο τεράστιο κεφάλαιο του Απόδημου Ελληνισμού.

Ο Όμιλος ‘’ΜΕΝΕΛΑ’Ι’Σ’’, στοχεύει και εφέτος, όπως άλλωστε τα τελευταία 29 χρόνια της διοργάνωσης, μέσα από τις πολλές και ποιοτικές εκδηλώσεις του προγράμματος, να αναδείξει και να αποδείξει, ότι οι τεράστιες δυνάμεις του παγκόσμιου Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, υπάρχουν και είναι πάντοτε έτοιμες να προσφέρουν τα μέγιστα.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 28 Αυγούστου – 1η Σεπτεμβρίου και όπως κάθε χρόνο θα φιλοξενήσει Απόδημα Ελληνόπουλα 2ης και 3ης γενιάς. προσφέροντας σε όλα τα μέλη των αποστολών, φως, ήχους, ευωδιές και εικόνες από την μητέρα Ελλάδα, νιώθοντας όλοι τους, κπάνουν ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην πατρίδα τους, καλλιεργώντας και συμβάλλοντας έτσι στο ελάχιστο ως διοργάνωση, στις σχέσεις με τον Οικουμενικό Ελληνισμό.

Ως γνωστό η διοργάνωση – θεσμός ‘’ΜΕΝΕΛΑ’Ι’ΔΙΑ’’ , τελεί υπό την αιγίδα του Υπ. Εξωτερικών – Γ. Γ. Απόδημου Ελληνισμού, και έχει ως συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π. Ε. Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Χορευτικός Όμιλος Καρδίτσας ‘’ΜΕΝΕΛΑ’Ι’Σ’’, ήταν αυτός που πρωτοστάτησε, οραματίσθηκε και κατάφερε να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις μέσα από την εν λόγω διοργάνωση, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Καρδιτσιωτών, με στόχο και προοπτική πλέον την 2η διοργάνωση του παγκόσμιου Συνεδρίου, κάτι για το οποίο ο Πρόεδρος, τα μέλη και οι χορευτές του Ομίλου ‘’ΜΕΝΕΛΑ’Ι’Σ’’, εργάζονται μεθοδικά και υπεύθυνα.