Την έμπρακτη στήριξη των Αγράφων ώστε να αναπτυχθούν και να αναδειχθούν σε έναν ισχυρό πόλο ανάπτυξης, ζήτησαν οι Αγραφιώτες που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Αντάμωμα Αγραφιωτών των Θεσσαλικών και Ευρυτανικών Αγράφων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην τοποθεσία Τριφύλλα Κλειτσού του Δήμου Καρπενησίου.

Το ιστορικό “Σπίτι του Διαβάτη” άνοιξε τις πύλες του και υποδέχθηκε τους Αγραφιώτες, οι οποίοι μεταξύ άλλων κατέθεσαν τους προβληματισμούς αλλά και το όραμά τους για τον τόπο που τους γέννησε…

Το αντάμωμα διοργάνωσαν οι Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών και ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με περιφερειακούς δήμους και τις Π.Ε. Ευρυτανίας και Καρδίτσας.

Η εκδήλωση

Η εκδήλωση άρχισε με Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους: Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Αγρτικής Ανάπτυξης κ. Χριστιάνα Καλογήρου η οποία εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό, Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Σάρη Τασιό, αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κώστα Νούσιο, Δήμαρχο Αγράφων Αλέξη Καρδαμπίκη, Πρόεδρο τ.κ. Κλειτσού Σπύρο Μπερμπερή, Πρόεδρο των Απανταχού Κλειτσιωτών Φώτη Κουλαρμάνη, θεματική Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Καλαντζή και πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου Γεωργία Γκαρίλα.

Τους Αγραφιώτες καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών Βασίλης Τσαντήλας ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη που υπάρχει για την υλοποίηση έργων τα οποία θα δώσουν άλλη διάσταση στην περιοχή.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.