Στο 65% έως τώρα οι φορολογικές δηλώσεις στην Καρδίτσα

Σε συνολικό αριθμό 70.000 περίπου φορολογικών δηλώσεων στο Νομό Καρδίτσας έχουν υποβληθεί έως τώρα 46.239, δηλαδή ανέρχονται σε ποσοστό 65%. Για τα νεότερα στοιχεία όσον αφορά την πορεία των φορολογικών δηλώσεων στην περιοχή μας, έδωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Ν. Καρδίτσας, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, σε δηλώσεις του στο «Νέο Αγώνα».

Ερωτηθείς για την επικρατούσα κατάσταση στον κλάδο των επιχειρήσεων με την εφαρμογή του τεκμαρτού εισοδήματος, την χαρακτήρισε ως την καταδίκη των μικρομεσαίας επιχείρησης. «Αυτή η εφαρμογή του τεκμαρτού εισοδήματος έγινε με ”καμουφλάζ” την καταπολέμησης της φοροδιαφυγής από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά οι περιπτώσεις μεταξύ των επιχειρήσεων διαφέρουν μεταξύ τους, σχετικά με τα έσοδα ή τα έξοδα μιας επιχείρησης, το ύψος του ενοικίου που ενδεχομένως πληρώνει η καθεμία, δεν λαμβάνονται υπόψιν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη γενικότερη εικόνα που επικρατεί στην Ελλάδα, με το χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να «τρέχει» και να λήγει σε 20 ημέρες, 4 στα 10 νοικοκυριά και 1 στις 3 επιχειρήσεις κρατούν αποστάσεις από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και οι λογιστές εντείνουν τις πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για παράταση της προθεσμίας έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ διαμαρτύρονται για προβλήματα τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν επιλυθεί και μπλοκάρουν τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων.