Στο αθλητικό επικεντρο θα βρεθεί η Λίμνη Πλαστήρα καθώς θα φιλοξενηθούν σήμερα 26 Φεβρουαρίου οι Πανελλήνιοι αγώνες ανωμάλου δρόμου Βετεράνων αθλητών.

Οι αγώνες διοργανώνονται από την Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Στίβου (ΟΕΒΑΣ), μαζί με τον ΣΕΒΑΣ Καρδίτσας και συνδιοργανωτές το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και την Περιφέρεια.
Στα γραφεία του ΔΟΠΑΚ στο Κλειστό Γυμναστήριο, δόθηκε συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές .

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΟΕΒΑΣ), Ηλίας Καφφές
που πήρε πρώτος το λόγο τόνισε ότι ο ΟΕΒΑΣ βρίσκεται πρωτοπόρος στην διοργάνωση αγώνων, προωθώντας τον υγιή αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα. Επισήμανε δε ότι η δια βίου άθληση θα πρέπει να γίνει για όλους ενασχόληση και πρόσθεσε ότι στους αγώνες αυτούς δεν έχει σημασία ο νικητής αλλά η συμμετοχή .Για το λόγο αυτό θα βραβευτούν από τον Δήμο Πλαστήρα όλοι οι συμμετέχοντες.

Ο Δήμαρχος Δήμου Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, τόνισε ότι υπάρχει ένα πλάνο από πλευράς Δήμου Πλαστήρα αλλά να συνδεθεί με μια σειρά εναλλακτικών μορφών αθλητισμού, όπως είναι το περπάτημα, το τρέξιμο κ.α.

Μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Βετεράνων θα προωθηθούν, τόνισε. Ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ήρθε ο καιρός να υλοποιηθεί η ιδέα, που είναι και αίτημα πολλών δεκαετιών, της δημιουργίας ενός ανοικτού Προπονητικού κέντρου στη Λίμνη πλαστήρα.

Μάλιστα το πολεοδομικό πλάνο προβλέπει και είναι κοντά η προώθηση ενός αθλητικού προπονητικού κέντρου στο Νεοχώρι και την αναβάθμιση των υπολοίπων υποδομών στην περιοχή. Η διεξαγωγή του σημερινού δρόμου σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς αθλητικών γεγονότων που προωθούν τον λαϊκό μαζικό αθλητισμό, ενώ ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους αθλητές που θα βρεθούν σήμερα για τους αγώνες

Ο Αντιπρόεδρος του ΟΕΒΑΣ Βησσαρίων Ζησόπουλος τόνισε ότι στους αγώνες θα έρθουν αθλητές από όλη την Ελλάδα και από διάφορους Συλλόγους και γίνεται προσπάθεια από την Ομοσπονδία να προωθηθεί σε όλη τη χώρα.

Επισήμανε δε ότι από τεχνικής απόψεως έχει δημιουργηθεί μία παραλίμνια πίστα στην περιοχή του Βοτανικού Κήπου και στόχος είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου να γίνει θεσμός. Υπολογίζονται ότι στον αγώνα θα δώσουν παρών πάνω από 100 αθλητές από Συλλόγους όλης της χώρας.

Το παρών επίσης έδωσε και ο Γραμματέας του ΣΕΒΑΣ κ. Γ. Σδόγγος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11π.μ., ενώ το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε είναι το εξής:
Κυριακή 26/02/2023
10:30 4.000μ. ανδρών Α70+ και γυναικών Γ60+
11:30 6.000μ. ανδρών Α50-69 και γυναικών Γ35-59+ και έως 35 γυναικών
12:30 8.000μ. ανδρών Α35-49 και έως 35 ανδρών