Στον αστερισμό του ανασχηματισμού η κυβέρνηση -Τα νέα ονόματα που ακούγονται για υφυπουργοί Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό

Στον αστερισμό του ανασχηματισμού συνεχίζουν να κινούνται στο Μέγαρο Μαξίμου οι υπουργοί που αγωνιούν για την παραμονή τους στην κυβέρνηση και οι βουλευτές που φιλοδοξούν να μπουν σε αυτή.

Όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά κλειστά τα χαρτιά του και το πρόγραμμά του περιορίζεται ως επί το πλείστον σε επαφές και διαβουλεύσεις εντός του γραφείου του, τα σενάρια και οι εικασίες πληθαίνουν. Ακόμα και το ενδεχόμενο να μη γίνει το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής είναι πλέον στο τραπέζι, ενώ ουδείς μπορεί να στοιχηματίσει με βεβαιότητα για τον χρόνο ανακοίνωσης των αλλαγών.

Η σημερινή ημέρα, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν προκρίνεται, με τις τελευταίες πληροφορίες να προσδιορίζουν ως πιθανότερες ημέρες την Παρασκευή ή την ερχόμενη Τρίτη, αφού από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο εξωτερικό για να λάβει μέρος το Σάββατο σε δείπνο στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ουκρανία που πραγματοποιείται στην Ελβετία, την Κυριακή θα μετάσχει στις εργασίες της και τη Δευτέρα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ.

«Κλειδί» εξελίξεων τα πρόσωπα της νέας σύνθεσης στο Μαξίμου

Κλειδί για τις εξελίξεις είναι τα πρόσωπα που θα ενισχύσουν τη σύνθεση του Μεγάρου Μαξίμου. Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συζητήσει με στελέχη που εκτιμά ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν στον πυρήνα του κυβερνητικού σχήματος, και μόλις καταλήξει στους ρόλους και στις θέσεις αυτές είναι θέμα χρόνου οι συνολικές ανακοινώσεις, διότι δεν αποκλείεται να προκληθούν καραμπόλες στα υπουργεία. Ως τώρα δεν προκύπτει ότι θα αποχωρήσει κάποιος από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού από το Μέγαρο Μαξίμου. Από εκεί και πέρα, με βάση τις προτεραιότητες που έθεσε στη δήλωσή του το βράδυ των εκλογών και στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, μπορούμε να μιλάμε για έναν ανασχηματισμό της καθημερινότητας με επίκεντρο τα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τους πολίτες και την προώθηση μεταρρυθμίσεων σε τομείς όπου το κράτος χωλαίνει. Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί υπουργοί θα βρεθούν εκτός σχήματος και ορισμένοι άλλοι θα μετακινηθούν, με αποτέλεσμα τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχει κάνει στη σύνθεση της κυβέρνησής τους ο κ. Μητσοτάκης τα πέντε χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας. «Σε κάθε κυβερνητική αλλαγή υπάρχουν δύο επιλογές: Ή να αλλάξει κάποιος αρμοδιότητα και θέση ή να επιτελέσει κάποιος τα καθήκοντά του ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Και ουκ ολίγοι συνάδελφοι έχουν επανέλθει στο κυβερνητικό σχήμα». Αυτή η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στον Alpha περιγράφει το τι θα ακολουθήσει.

Ανασχηματισμός: Νέα πρόσωπα σε θέσεις υφυπουργών -Ποια ονόματα ακούγονται

Σε θέσεις υφυπουργών αναμένεται να εισέλθουν αρκετά νέα πρόσωπα, με πρόθεση να ανακατευτεί η τράπουλα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και να δοθούν ευκαιρίες σε στελέχη που δεν έχουν αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα. Σε αυτό το γκρουπ ανήκουν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο Χρήστος Κέλλας.

Ποιοι πρώην υπουργοί ακούγεται ότι μπορεί ξαναμπούν στην κυβέρνηση

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επανέλθουν από τον… πάγκο βουλευτές που έχουν κυβερνητική εμπειρία στο πρόσφατο παρελθόν, όπως ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Κώστας Τσιάρας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Νότης Μηταράκης, ο Θάνος Πλεύρης και ο Άγγελος Συρίγος.

Πηγή: iefimerida.gr