«Στοπ» σε κυβερνητική... φιέστα στο Κιλελέρ βάζει το αγροτικό κίνημα της Θεσσαλίας

ΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ * Κινητοποίηση στις 7 Απριλίου στη γέφυρα «Σταυρός» έξω από τον Παλαμά

Συλλαλητήριο με τρακτέρ και αυτοκίνητα στο μνημείο της εξέγερσης του Κιλελέρ διοργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας για να αποτρέψουν όπως σημειώνει η ΕΟΑΣΚ τη διοργάνωση «φιέστας» από την κυβέρνηση στη μνήμη των κολίγων αγροτών που έδωσαν τη ζωή τους.

Το αγροτικό κίνημα θα περιφρουρήσει το σημείο και όπως τονίστηκε από τη Διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, δεν θα επιτραπεί σε κανένα κυβερνητικό στέλεχος να μιλήσει, από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της πληγωμένης Θεσσαλίας επτά μήνες μετά την καταστροφή.

Η εκδήλωση του εορτασμού διοργανώνεται από το Δήμο Κιλελέρ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με την ΕΟΑΣΚ να καλεί την Περιφέρεια, τους Δήμους και τους Βουλευτές να πάρουν θέση επί των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου και να αποδεχθούν τον τρόπο διεκδίκησης που έχει αποφασιστεί μέσα από το αγροτικό κίνημα.

«Όσοι συμφωνούν θα έχουν λόγο στον εορτασμό την Κυριακή» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί η Διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Οι αγρότες θα δώσουν δυναμικό «παρών» και θα φθάσουν στο σημείο εξέγερσης των κολίγων με τρακτέρ από τη Λάρισα και με αυτοκινητοπομπή από την Καρδίτσα η οποία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί (με τη νέα ώρα) από τον κόμβο της Ιτέας. Κάλεσμα συμμετοχής απηύθυνε η Διοίκηση της ΕΟΑΣΚ υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι προγραμματίζεται κινητοποίηση από τους αγροτικούς συλλόγους του Δήμου Παλαμά και την ΕΟΑΣΚ την Κυριακή 7 Απριλίου στη γέφυρα Σταυρός (μεταξύ Παλαμά – Ιτέας) για να αναδείξουν όλα τα μεγάλα προβλήματα. Όπως είπε ο κ. Τζελλας, υπάρχουν πλημμυροπαθείς που δεν έχουν λάβει την επιδότηση ενοικίου, την πρώτη αρωγή, τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, δεν ξέρουν το τελικό ύψος της αποζημίωσης, επικρατεί αγωνία για το κατεστραμμένο αρδευτικό δίκτυο.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών