Συμπαράσταση φορέων και σωματείων στους αγρότες - συμβολικός αποκλεισμός του Ε-65 (φωτό+video)

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών της Καρδίτσας που έχουν στήσει δυναμικό μπλόκο παραπλεύρως στον αυτοκινητόδρομο Ε65, εκφράζουν σήμερα το απόγευμα φορείς της περιοχής.

Στον κόμβο του Ε-65 βρίσκονται αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι διαφόρων εργατικών σωματείων και συλλόγων, οι οποίοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουν οι αγρότες. Παρόντες είναι οι δήμαρχοι Καρδίτσας και Παλαμά Βασίλης Τσιάκος και Γιώργος Σακελλαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωστής Νούσιος, ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων Παναγιώτης Κεφαλάς, οι Αντιδήμαρχοι Παλαμά Κώστας Μπανασος και Θανάσης Τσίντζας, ο Πρόεδρος του εργατικού κέντρου Γιώργος Καπράνας, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Αποστόλης Ταξιάρχης κ.α.

Οι αγρότες μαζί με τους φορείς ανέβηκαν πεζοί στον αυτοκινητόδρομο προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό.

Η συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου τονίζει ότι οι αγρότες βρίσκονται στο δρόμο υπερασπιζόμενοι το εισόδημα τους που συρρικνώνεται εξαιτίας των πολιτικών των κυβερνήσεων και της ΚΑΠ της Ε.Ε.

Αυτές οι πολιτικές, συνεχίζουν, έχουν εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος παραγωγής, αφήνουν τους αγρότες απροστάτευτους στο έλεος του καιρού χωρίς να αποζημιωνόμαστε για τις καταστροφές στις παραγωγές, κρατούν χαμηλές τις τιμές των προϊόντων, οδηγούν στη φτώχεια και στερούν μια αξιοπρεπή ζωή για τους αγρότες.

Αναλυτικότερα στη έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα