Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους 17 πολίτες που διώκονται για κινητοποίηση στον Τύμπανο ενάντια στις ανεμογεννήτριες

Στο εδώλιο καλούνται να καθίσουν σήμερα 17 πολίτες, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην κινητοποίηση που είχε γίνει τον Ιούνιο του 2021 στον Τύμπανο ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για κινητοποίηση που έλαβε χώρα στις 6 Ιουνίου του 2021, με τη συμμετοχή κατοίκων της Καρδίτσας και Αγραφιώτικων χωριών, καθώς και αναλογικοτήτων από διάφορες περιοχές της χώρας.

Παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας πραγματοποιείται σήμερα συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 17 πολίτες. Πολίτες και εκπρόσωποι φορέων ζητούν να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος του δίκαιου αγώνα που δίνουν εναντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Άγραφα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φώτης Μούστος, μέλος της Ανοιχτής Συνέλευση ενάντια στα αιολικά στα Άγραφα, μίλησε για ένα «περιβάλλον ακατανόητης αστυνομοκρατίας στην πόλη και στα βουνά».
«Δεν φοβόμαστε, η κατάσταση αυτή ενισχύει τον αγώνα μας και ευελπιστούμε ότι θα κερδίσουμε». Η δίκη αυτή έχει πάρει πανελλαδικά χαρακτηριστικά» σημείωσε και έκανε λόγο για «ερήμωση και καταλήστευση της φύσης». «Πιστεύουμε ότι μόνο ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα» τόνισε.