Συγκέντρωση – μουσική εκδήλωση από την επιτροπή αγώνα υγειονομικών σε αναστολή του Ν. Καρδίτσας

Μουσική εκδήλωση που περιελάμβανε επίσης ομιλίες για τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αναστολή, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Πλαστήρα Καρδίτσας.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η επιτροπή των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή, μετά την απόφαση του Υπ. Υγείας για τους εμβολιασμούς.

Οι διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι σε αναστολή εστίασαν στα αιτήματα τους, όπως στην άρση του μέτρου των αναστολών, την διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, την κατάργηση των πιστοποιητικών υγειονομικών φρονημάτων. Παράλληλα, κατά την εκδήλωση τάχθηκαν κατά της υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων, των πολιτικών διαχωρισμού, της φτωxοποίησης, αλλά και της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο.

«Εννέα μήνες στερημένοι του δικαιώματος μας στην εργασία και χωρίς μισθό αγωνιζόμαστε υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Ανάμεσα στις μάχες που δίνουμε για τη διαφύλαξη του μεγίστου των αγαθών, της ελευθερίας, ξεκουραζόμαστε και γιορτάζουμε με ακμαίο ηθικό την αδιαπραγμάτευτη αγάπη μας για τη δημοκρατία», κατέληξαν.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν:

• Πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου. Απόφοιτος της Θεολογικής και Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

• Κούβελας Δημήτρης. Καθηγητής Φαρμακολογίας & Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θες/νίκης

• Ευθυμιάδης Δημήτρης. Καρδιολόγος – Ιατρός επείγουσας ωαεροπορικής ιατρικής/ Διευθυντής ΕΣΥ – ΕΚΑΒ Αθηνών

• Δεληχάς Ζήσης. Πυρηνικός Ιατρός

• Καλογερίδης Αθανάσιος. Μοριακός Βιολόγος, Διδάκτωρ Γενετικής του Ανθρώπου

• Μουσιώνης Άρης. Ορθοπαιδικός Χειρουργός, πρώην Διοικητής του θεαγένειου Νοσοκκομείου Θες/νίκης