Συλλαλητήριο στήριξης στον λαό της Παλαιστίνης διοργάνωσαν στις 7 σήμερα το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας – μέλος της ΕΕΔΥΕ.

Συλαλλητήριο συμπαράστασης του Παλαιστινιακού λαού στη Λάρισα (ΦΩΤΟ +video)

Απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γιάννης Σκόκας ο οποίος μάλιστα φορούσε Παλαιστινιακό μαντήλι σημείωσε μεταξύ άλλων, πως «δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που στηρίζουν το Ισραήλ».

Με τους διοργανωτές να «εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό, καταγγέλλουν και καταδικάζουν το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. συνεχίζει και κλιμακώνει την πολύχρονη επιθετικότητά του κατά του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης».

Συλαλλητήριο συμπαράστασης του Παλαιστινιακού λαού στη Λάρισα (ΦΩΤΟ +video)

Στα αξιοσημείωτα ότι το παρόν έδωσε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής

Η ομιλία του Θανάση Αθανασιάδη

Η Επιτροπή Ειρήνης της Λάρισας, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, καταγγέλλει και καταδικάζει την εξελισσόμενη αιμοσταγή, βάρβαρη πολεμική και τρομοκρατική επιχείρηση του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού. Καταδικάζει το ιμπεριαλιστικό έγκλημα που διαπράττεται αυτή την ώρα στην Παλαιστίνη στην λωρίδα της Γάζας από τις κατοχικές δυνάμεις, που συνεχίζουν και εντατικοποιούν με απαράμιλλο κυνισμό τις σφαγές αμάχων και παιδιών, ενώ επιβάλλουν καθολικό απάνθρωπο αποκλεισμό και προετοιμάζουν χερσαία επέμβαση.

Συλαλλητήριο συμπαράστασης του Παλαιστινιακού λαού στη Λάρισα (ΦΩΤΟ +video)

Είναι μεγάλη η υποκρισία όλων αυτών που σήμερα δήθεν ανακάλυψαν την βία στην Παλαιστίνη, ενώ η αιματοχυσία εξελίσσεται στην κατεχόμενη παλαιστινιακή γη εδώ και εβδομήντα πέντε χρόνια. Εβδομήντα πέντε χρόνια εκτοπισμοί, συνεχής επέκταση των εποικισμών, ληστεία της γης των Παλαιστινίων, ύψωση των τειχών της ντροπής στην Δυτική Όχθη και την Λωρίδα της Γάζας, εγκλωβισμός των παλαιστινίων μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης, καθημερινός εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, παρενοχλήσεις, δολοφονίες χιλιάδων αμάχων, γυναικών και παιδιών αδιακρίτως,  εγκλεισμός στις φυλακές των δυνάμεων κατοχής δεκάδων χιλιάδων παλαιστινίων ακόμα και παιδιών.

Συλαλλητήριο συμπαράστασης του Παλαιστινιακού λαού στη Λάρισα (ΦΩΤΟ +video)

Σε αυτό το απάνθρωπο έγκλημα το Ισραήλ, διαχρονικά έχει την απόλυτη στήριξη, ενίσχυση και παρότρυνση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες εξισώνουν τον θύτη με το θύμα. Προσπαθώντας να κρυφτούν πίσω από την Χαμάς για να στηρίξουν την ισραηλινή κατοχή, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν και να κρύψουν με την συντονισμένη παραπληροφόρηση τα διαχρονικά και απάνθρωπα ισραηλινά εγκλήματα.  Στόχος τους πάντα είναι η κλοπή του πλούτου των λαών της περιοχής, ο έλεγχος των πηγών των υδρογονανθράκων και των δρόμων μεταφοράς τους. Για την εκπλήρωση του σκοπού τους δεν διστάζουν για οποιοδήποτε έγκλημα, όπως είναι η αιμοσταγής εξάλειψη της αντίστασης των Παλαιστινίων.

Συλαλλητήριο συμπαράστασης του Παλαιστινιακού λαού στη Λάρισα (ΦΩΤΟ +video)

Παράλληλα ένας άθλιος προπαγανδιστικός μηχανισμός ψευδολογίας και ανιστόρητης παραπλάνησης με την συμμετοχή των ΗΠΑ, της ΕΕ και όλων των αστικών κυβερνήσεων προσπαθεί με ψευδείς ειδήσεις και σκηνοθετημένα βίντεο να ενοχοποιήσει την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού και να αθωώσει την βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο αίσχος της παραπληροφόρησης διεκδικεί η ελληνική κρατική τηλεόραση, η οποία με χυδαιότητα, χωρίς αιδώ, εναλλάσσει ψευδείς ειδήσεις με ζωντανά ρεπορτάζ με λάϊφ στάϊλ αισθητική από την προετοιμασία της φονικής μηχανής του Ισραήλ για την χερσαία σφαγή των παλαιστινίων. Χρέος μας είναι να ανοίξουμε δρόμο στην αλήθεια και να διασπάσουμε το σκοτάδι της παραπληροφόρησης.

Συλαλλητήριο συμπαράστασης του Παλαιστινιακού λαού στη Λάρισα (ΦΩΤΟ +video)

Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί που αγωνίζονται, τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές και τα όργανά τους!
Σε ένα συγκλονιστικό κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ» ο Ισραηλινός συγγραφέας και δημοσιογράφος Γκιντεόν Λεβί, αναφέρει επί λέξει «πίσω από όλα αυτά τα ψέματα, η ισραηλινή αλαζονεία – η ιδέα ότι μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, ότι δεν θα πληρώσουμε ποτέ το τίμημα και ότι δεν θα τιμωρηθούμε γι- αυτό. Ότι θα συνεχίζουμε ανενόχλητοι. Θα συλλαμβάνουμε, θα σκοτώνουμε, θα καταδιώκουμε, θα απαλλοτριώνουμε και θα προστατεύουμε τους εποίκους, που είναι απασχολημένοι με τα πογκρόμ τους, θα πυροβολούμε αθώους ανθρώπους, θα τους βγάζουμε τα μάτια και θα τους σπάμε τα κεφάλια, θα εκδιώκουμε, θα κατάσχουμε, θα ληστεύουμε, θα αρπάζουμε τους ανθρώπους από τα κρεβάτια τους, θα πραγματοποιούμε εθνοκάθαρση και φυσικά θα συνεχίζουμε την απίστευτη πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας, και όλα θα είναι εντάξει». Η θέση αυτή αναδεικνύει, ότι όσοι πραγματικά πιστεύουν και θέλουν την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, ακόμα και από την πλευρά του Ισραήλ, αναγνωρίζουν τις αληθινές ρίζες του προβλήματος και την ανάγκη να δικαιωθούν τα αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού.
Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις – ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – στήριξαν και στηρίζουν το ισραηλινό κράτος, συσφίγγουν τις σχέσεις μαζί του, διευρύνουν και αναβαθμίζουν συνεχώς την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο, προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου. Η χώρα μας εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – στην Ουκρανία και στην Μέση Ανατολή – καθιστώντας το μέλλον του λαού και της νεολαίας μας ολοένα και πιο επισφαλές και επικίνδυνο. Την στιγμή που η πολεμική σύγκρουση κλιμακώνεται με εκατόμβες νεκρών στην Γάζα, η ελληνική κυβέρνηση υλοποιεί συγκεκριμένα βήματα για όλο και πιο βαθειά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή.
Παρ’ όλες τις παραπλανητικές διαψεύσεις της κυβέρνησης, 3 ελληνικές φρεγάτες συμμετέχουν σε επιχειρήσεις συνοδείας ή αποκλεισμών, ή ασκήσεις όπως παραπλανητικά τις ονομάζουν, στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα με την βρώμικη προεργασία που έκαναν συστηματικά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ σε ευρωΝΑΤΟϊκή ευθυγράμμιση, καθιερώθηκαν οι τριμερείς συναντήσεις Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ με την παρουσία και επιτήρηση των ΗΠΑ, το γνωστό σχήμα 3+1, που σταδιακά διευρύνουν και εμβαθύνουν σε όλα τα επίπεδα – οικονομικό, στρατιωτικό και πληροφοριοδοτικό – την στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ, το κράτος-τρομοκράτη. Συγχρόνως η κυβέρνηση σιωπά και αποκρύπτει τον ρόλο της βάσης της Σούδας στην υλοποίηση του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος, το οποίο εξελίσσεται με θύμα τον παλαιστινιακό λαό.
Ο κίνδυνος της πυροδότησης ενός γενικευμένου πολέμου είναι περισσότερο πιθανός παρά ποτέ. Απαιτούμε να διακοπεί αμέσως κάθε ανάμειξη της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία. Να αποσυρθούν τώρα οι ελληνικές φρεγάτες και να απεμπλακεί η χώρα από τις εξελισσόμενες ιμπεριαλιστικές φρικαλεότητες.
Για να τερματισθεί η αιματοχυσία, για να μην θρηνούν θύματα ο παλαιστινιακός λαός αλλά και οι υπόλοιποι λαοί της Μέσης Ανατολής, η μόνη οδός είναι η δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με τις δεκάδες αποφάσεις του ΟΗΕ, στα σύνορα του Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη, με εγγυήσεις ασφάλειας από όλους και για όλες τις πλευρές.
Να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής του 2015 για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την γενναία αντίσταση του λαού της Παλαιστίνης, εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα του μέχρι να αποτινάξει την ισραηλινή κατοχή για να ζήσει ελεύθερος. Απαιτούμε την επιστροφή των παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους με την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ και την άμεση απελευθέρωση όλων των παλαιστινίων και των άλλων πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές.
Τώρα χρειάζεται ισχυρή, συνεχής και μαζική αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό για να ενισχυθεί ο αγώνας του για μία ελεύθερη πατρίδα.
Θα τα καταφέρουμε!