Δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν στην Καρδίτσα που δραστηριοποιούνταν στην κλοπή 172
μετασχηματιστών και καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ, μετά την πρόσφατη διακρίβωση της υπόθεσης
από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Πριν λίγες ημέρες συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα που εμπλέκονται στην βαρύτατη αυτή υπόθεση των 172 κλοπών που αποτέλεσαν «μάστιγα» στο Νομό Καρδίτσας, ενώ η αξία τους ξεπερνά ακόμη και το 1 εκατ. ευρώ!

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης στην Καρδίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας /Ο.Π.Κ.Ε., δύο ημεδαποί, άνδρας και γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Ειδικότερα, οι δράστες κατελήφθησαν να έχουν προβεί στην καύση δύο πηνίων μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ, συνολικού βάρους 120 κιλών, με σκοπό την αφαίρεση του χαλκού, και την φόρτωση αυτού σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ενός.

Όπως εξακριβώθηκε, τα προαναφερόμενα υλικά είχαν αφαιρεθεί την Τρίτη από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας. Σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία πένσα και ένα γάντι, ενώ από στην κατοχή του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο τέλεσης της διακεκριμένης κλοπής. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.