Μια πρωτόγνωρη εμπειρία θα δοκιμάσει η συμπολίτισσα  “δις” χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη καθώς προσκλήθηκε από το υφυπουργείου Αθλητισμού, να είναι συνοδηγός σε υπερειδική διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις!!!

Μαζί της και ο καταπληκτικός παραολυμπιονίκης του Τόκιο Νάσος Γκαβέλας, που έγραψε ιστορία μαζί με τον δικό μας οδηγό σπρίντερ Σωτήρη Γκαραγκάνη κάνοντας και παγκόσμιο ρεκόρ.

Ενα κατατοπιστικό ρεπορτάζ για την ιδιαίτερη αυτή συμμετοχή των αθλητών μας, έχει το gazzeta και το παραθέτουμε:

«Μία σειρά από υποστηρικτικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί ενόψει του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις (8-11 Σεπτεμβρίου). Η άφιξη του EKO Acropolis Rally Road Safety Truck στο ΟΑΚΑ συνδυάστηκε με αγώνα δρόμου. Ο λόγος για το 1ο Lifeline Run, που διοργάνωσε ο ανθρωπιστικός οργανισμός «Γραμμή Ζωής Ελλάς», της Marathon Team Greece by Maria Polyzou με το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, με στόχο την ενίσχυση του Αττικού νοσοκομείου με νέες θερμοκοιτίδες και τη στήριξη των παιδιών της Ουκρανίας.

Μάλιστα το Υφυπουργείο Αθλητισμού προσκάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν από κοντά την υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Το «παρών» στον αγώνα – καλεσμένοι του Λευτέρη Αυγενάκη – έδωσαν η πρωταθλήτρια Ευρώπης του βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης του Τόκυο, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 100 μ. Τ11, Νάσος Γκαβέλας.

Οι δύο κορυφαίοι Έλληνες αθλητές θα βρεθούν και πάλι στο Ολυμπιακό Στάδιο την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, όπου στις 7 το απόγευμα θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, συνοδηγώντας σε ένα αγωνιστικό τετρακίνητο Ford Fiesta Rally 3 της κατηγορίας Junior WRC!

«Φοβάμαι λίγο για να πω την αλήθεια… Δεν έχω τέτοιες εμπειρίες. Είμαι όμως σίγουρη πως θα είναι απόλυτα ασφαλές. Ταυτόχρονα, είμαι χαρούμενη που θα βοηθήσω στο έργο του Υφυπουργείου Αθλητισμού αναφορικά με τη διάδοση καλών πρακτικών για την Οδική Ασφάλεια. Προτρέπω όλους όσοι αθλούνται σε εξωτερικό χώρο, ειδικά από το σούρουπο και μετά, να φορούν ανακλαστικό γιλέκο για να είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση», ανέφερε η Ντρισμπιώτη.

Ο Γκαβέλας, λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, εμφανίστηκε ανυπόμονος για την μεγάλη βραδιά: «Όνειρό μου είναι να οδηγήσω σ’ αυτόν το ρυθμό. Αλλά και ως συνοδηγός, θα ζήσω μια μοναδική εμπειρία. Ευχαριστώ πολύ και θα ήθελα να θυμίσω πως οδηγώντας σε δημόσιο δρόμο, πρώτο μας μέλημα πρέπει να είναι πάντα η ασφάλεια». Πίσω από το τιμόνι του Ford Fiesta της Πολωνικής M-Sport θα βρεθεί ο Εσθονός Πρωταθλητής Νέων το 2020 και 2021 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, Κεν Τορν.»