Συζητήθηκε ο τρόπος διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της Α Ερασιτεχνικής

Συνάντηση της επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΠΣ Καρδίτσας με τους εκπροσώπους των Σωματείων της Α’ Ερασιτεχνικής, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αζά, με αντικείμενο τη συζήτηση για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της σεζόν 2023/24.

Παρουσία 11 εκπροσώπων των Σωματείων (από τα 16) έγινε μία περισκοπική συζήτηση για τα θέματα που έχουν τεθεί από την ΕΠΣΚ για τη διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος.
Αρχικά συζητήθηκε  το θέμα των ηλικιακών κριτηρίων στην πρόταση της ΕΠΣΚ, για έναν παίκτη κάτω των 20 ετών και έναν πάνω από 40 στη βασική ενδεκάδα, που τελικά δεν εγκρίθηκε.

“Πέρασε” η διεξαγωγή  των πλέι οφ, αλλά με βαθμολογικές προϋποθέσεις. Θα γίνει ένα μίνι πρωτάθλημα στο τέλος μεταξύ των τεσσάρων πρώτων της κανονικής περιόδου, εφόσον η διαφορά του 1ου με τον 2ο της κατάταξης είναι από τους  6 βαθμούς και κάτω. Από τους 7 βαθμούς και πάνω διαφορά, ο πρωταθλητής θα ανακηρύσσεται απευθείας και χωρίς πλέι-οφ.Στην περίπτωση των πλέι -οφ  ο 1ος θα ξεκινάει με 6 βαθμούς στο νέο ειδικό πρωτάθλημα, ο 2ος με 2 πόντους, με έναν βαθμό θα ξεκινάει ο 3ος και με μηδέν ο 4ος της κανονικής περιόδου.

Στο τέλος της περιόδου θα υποβιβαστούν 4 ομάδες (3 στην περίπτωση που ανέβει στη Γ’ Εθνική ο πρωταθλητής) στη Β’ Κατηγορία (από την οποία θα ανέβουν οι δύο πρωτοπόροι) προκειμένου την περίοδο 2024/25 να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής με 14 ομάδες.

Επίσης, αν κάποιο Σωματείο δεν δηλώσει συμμετοχή , δεν θα συμπληρώνεται από άλλο από τη Β’ Ερασιτεχνική και το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΚ θα διεξαχθεί με τις εναπομείνασες ομάδες.

Επίσης το πρωτάθλημα αποφασίστηκε να ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου.

Δ.Φ.