ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Ο χρόνος είναι πολύ… ομιλητικός και δίνει όλες τις απαντήσεις, δίχως να χρειάζεται τις ερωτήσεις, έλεγε ο αρχαίος τραγικός ποιητής Ευριπίδης…

Μέσα στο στροβιλισμό της χρονιάς που μας άφησε πριν λίγες ώρες, πήραμε απαντήσεις σε όλα τα επίπεδα, σε σχέση πάντα με τις επιλογές που κάναμε, ατομικές και συλλογικές!

Τίποτα δεν είναι άλλωστε δίχως αίτιο, όλα είναι εξηγήσιμα.
Κι επειδή οι ώρες προσφέρονται για απολογισμούς, αν γυρίζαμε πίσω το ημερολόγιο στον αγαπημένο μας τόπο δεν ήταν πολλές οι “απαντήσεις” που μας έκαναν χαρούμενους μέσα στο 2022. Σε μια γενικότερη ζοφερή πραγματικότητα, οι χαρές που πήρε η Καρδίτσα ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού!

Ωστόσο, δεν θα μπορούσαμε για άλλη μια φορά να έχουμε παράπονο από τον αθλητισμό! To αντίθετο, η χρονιά που έφυγε ήταν σημαδιακή καθώς βιώσαμε πρωτόγνωρες διακρίσεις!
Το “θαύμα” της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου αρκεί για να καταστήσει το 2022 ως μια ξεχωριστή περίοδο για την Καρδίτσα. Η τρομερή Καρδιτσιώτισσα πρωταθλήτρια του βάδην εγραψε ιστορία κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια μέσα σε τέσσερις μέρες και μαζί της, έγινε σημείο αναφοράς η πόλη σε όλο τον πλανήτη!!!

Δεν ήταν μόνο η Αντιγόνη, όμως, που χάρισε απλόχερα πρωτόγνωρα συναισθήματα, αλλά και η απίθανη πορεία της ομάδας μπάσκετ του ΑΣΚ που κατάφερε αυτό που δεν κατάφερε ποτέ αθλητικός σύλλογος στο Νομό μας από καταβολής! Να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής και ν’ ανέβει πανηγυρικά στην μεγαλύτερη κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ όπου και αγωνίζεται κάνοντας και φέτος μια υπερβατική προσπάθεια να σταθεροποιηθεί.

Ένας πραγματικός άθλος που έχει βεβαίως ονοματεπώνυμα και δεν ήλθε από τον “ουρανό”! Ο τεράστιος Γιάννης Μπουρούσης ενσωματώθηκε στη διαχρονική “κυανόλευκη” παρέα που είναι στα ηνία του συλλόγου εδώ και μια οκταετία, και όλοι μαζί, μέσα και έξω από τις γραμμές του γηπέδου πέτυχαν το… αδιανόητο προκαλώντας τον θαυμασμό σε όλη την Ελλάδα…

Οι δύο αυτές τεράστιες επιτυχίες, συν την πρωταγωνιστική πορεία της Αναγέννησης ξέφυγαν φυσικά από τα αθλητικά πλαίσια και έδωσαν σπουδαίους συμβολισμούς και μηνύματα που αν τα αναγνώσουμε σωστά, μπορούν να “φωτίσουν” το μονοπάτι που έχουμε να διαβούμε μέσα στο 2023…

Με την προσδοκία ότι οι “απαντήσεις” που θα μας δώσει ο χρόνος θα είναι καλύτερες και πέραν του αθλητισμού…