Τα βάζουν... κάτω για το κόστος της φοιτητικής στέγης

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στις επάλξεις βρίσκονται οι υποψήφιοι των φετινών
Πανελληνίων, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες Καρδιτσιώτες, για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στον οικογενειακό προϋπολογισμό αρχίζουν να ζυγίζουν οι γονείς των υποψηφίων, καθώς από τον επόμενο μήνα θα κληθούν να σηκώσουν το βαρύ οικονομικό φορτίο των φοιτητικών σπουδών. Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών, είτε στα τέλη Ιουλίου είτε αρχές Αυγούστου, θα ξεκινήσει αναζήτηση της φοιτητικής στέγης.

Οι περισσότεροι επιτυχόντες από το Νομό Καρδίτσας θα φύγουν για σπουδές σε άλλη πόλη. Γι’ αυτό και ο οικογενειακός κουμπαράς θα πρέπει να βρει το ποσό που απαιτείται για το πανάκριβο πλέον φοιτητικό σπίτι ειδικά στις μεγάλες πόλεις και μάλιστα με διπλό ή τριπλό ενοίκιο στην αρχή (συνηθίζεται η προκαταβολή μηνιάτικων ως εγγύηση). Εκτός αυτού όμως, σημαντικά είναι τα πρώτα έξοδα για να καταστεί λειτουργικό το σπίτι (συσκευές, υπηρεσίες κοινής ωφελείας κλπ).

Αναμφίβολα οι γονείς κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να προσφέρουν τη δυνατότητα στο παιδί τους να σπουδάσει, ενώ πολλοί νέοι φοιτητές προσπαθούν να βρουν και μια δουλειά παράλληλα με τις σπουδές για να βγάζουν τα προσωπικά τους έξοδα. Το οικονομικό πάντως παραμένει ένα μεγάλο ζήτημα, το οποίο αρκετές φορές στέκεται εμπόδιο στις σπουδές των παιδιών.
Κ.Π.