Χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία σε υψόμετρο άνω των 1500 μέτρων και πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα προβλέπει ο Λαρισαίος μετεωρολόγος και μαθηματικός Φάνης Τακούδης. Μιλώντας στην εκπομπή  “Καλημέρα Θεσσαλία” ο κ. Τακούδης ανέφερε πως στις πεδινές περιοχές αναμένουμε βροχοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι γίνονται βόρειοι και αυτό έχει ως αποτέλεσμα σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στα φυσιολογικά ωστόσο για την εποχή επίπεδα μιας και αυτό που ζήσαμε το τελευταίο 20ήμερο τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη δεν ήταν φυσιολογικό.

Σε ότι αφορά τις θερμοκρασίες οι ελάχιστες στη Λάρισα θα είναι από την Πέμπτη τα ξημερώματα και κυρίως τα ξημερώματα Παρασκευής και Σαββάτου κοντά στο μηδέν ίσως και ένα βαθμό κάτω από το μηδέν, μάλιστα την Παρασκευή ίσως να έχουμε και χιονόνερο στα πεδινά.

Χιονοπτώσεις αναμένουμε στο Πήλιο, στα ορεινά της Ελασσόνας και τον Όλυμπο αλλά και στα ορεινά της Δυτικής Θεσσαλίας (Τρικάλων και Καρδίτσας). Κλείνοντας ο κ. Τακούδης σημείωσε πως μπορούμε πλέον να λέμε ότι αυτή την εβδομάδα μπήκαμε κανονικά στο χειμώνα