Αυτή τη φορά ο Λαρισαίος μετεωρολόγος Φάνης Τακούδης -που είχε προβλέψει ότι δεν θα έχουμε “45άρια ” στη Λάρισα την προηγούμενη εβδομάδα και επαληθεύτηκε (στους 42,4 έφτασε η μέγιστη την Παρασκευή στη Λάρισα) – δεν είναι καθόλου καθησυχαστικός. Προβλέπει θερμοκασίες 45 ακόμη και 46 βαθμών στη Λάρισα και ένα δύο βαθμούς πιο κάτω σε Τρίκαλα, Καρδίτσα την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας” ο κ. Τακούδης προβλέπει ένα πολύ θερμό τετραήμερο από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή που όμοιό του είχαμε δει το 2007 στη Θεσσαλία.

Ο Λαρισαίος μετεωρολόγος και μαθηματικός εξηγεί ότι μέχρι την Τετάρτη οι μέγιστες θα είναι υποφερτές στη Θεσσαλία αφού έχουμε μελτέμια, λίγο κάτω από τους 40, ενώ και οι ελάχιστες θα είναι 26 με 27 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα.

Από την Πέμπτη όμως αναμένουμε στη Λάρισα 41 με 42 βαθμούς, την Παρασκευή 43 με 44 και το Σάββατο 45 ίσως και 46 βαθμούς Κελσίου και ένα δυο βαθμούς χαμηλότερα την Κυριακή, ενώ από Δευτέρα θα έχουμε νέα βορειαδάκια με θερμοκρασίες 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες. Το σημαντικότερο είναι ότι και οι ελάχιστες την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος ο κ. Τακούδης επισημαίνει ότι ο επερχόμενος είναι ίσως ο χειρότερος καύσωνας των τελευταίων ετών για όλη τη Μεσόγειο, οι Ιταλοί μάλιστα τον ονόμασαν “Χάροντα” και εξηγούν ότι ο Χάρος σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική Μυθολογία είναι εκείνος που μεταφέρει με τη βάρκα του τους νεκρούς στον Άδη!