Μικρές είναι οι πιθανότητες να έχουμε βροχερή πρωτομαγιά στη Θεσσαλία σύμφωνα με το Λαρισαίο μετεωρολόγο Φάνη Τακούδη με εξαίρεση τη νοτιοδυτική Θεσσαλία. Συγκεκριμένα βροχές αναμένονται από το απόγευμα της Κυριακής και προς τη Δευτέρα μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά Καρδίτσας και Τρικάλων ίσως στην πόλη της Καρδίτσας, το Μουζάκι, την Πύλη και τους  Σοφάδες, ενώ στην υπόλοιπη Θεσσαλία θα έχουμε συννεφιά.

Μικρή είναι η πιθανότητα πάντως να έχουμε βροχή μέσα στην πόλη της Καρδίτσας το μεσημέρι της Δευτέρας ή στα πεδινά της Καρδίτσας σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, ενώ βροχές θα έχουμε κυρίως στα ορεινά. Πιθανότητα υπάρχει από το απόγευμα να δούμε και κάποιες βροχές στα ορεινά Κισσάβου και Ολύμπου στα βόρεια του Νομού Λάρισας.

Τακούδης: Πρωτομαγιά με συννεφιά στη Θεσσαλία- μικρή πιθανότητα βροχής σην Καρδίτσα

Στη Λάρισα το Σαββατοκύριακο οι μέγιστες θερμοκρασίες θα ανέλθουν μέχρι τους 23 με 24 βαθμούς ενώ τη Δευτέρα θα υποχωρήσουν στους 21 με 22 βαθμούς καθώς θα έχουμε αρχικά βορειοδυτικούς ανέμους και στη συνέχεια ανατολικούς.

Πάντως καταλήγει ο κ. Τακούδης το βροχερό σκηνικό στη Θεσσαλία με διαλείμματα αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και τις 7 Μαΐου, ενώ υπάρχει μια πιθανότητα στις 5 Μαΐου να δούμε ακόμη και χιόνια στα πολύ ορεινά της Νότιας Πίνδου (από 1300 υψόμετρο και άνω).