Από τον “μαύρο” χειμώνα του 2019 όπου για πρώτη φορά στην ιστορία η Αναγέννηση αποσύρθηκε από την αγωνιστική δράση και υποβιβάστηκε στο τοπικό, εχουν περάσει τρία χρόνια γεμάτα… ανατροπές!

Εκεί που όλα προδιαγράφονταν μελαγχολικά, εκεί που με την επέλαση και της πανδημίας υπήρχε σοβαρός κίνδυνος η ομάδα να “κολλήσει” για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην αφάνεια και στην ανυποληψία, ήλθαν τα πάνω κάτω!

Με την ανάληψη των ηνίων της διοίκησης από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου που την ίδια ώρα άφηνε τη θέση του στον Απόλλωνα Μακρυχωρίου ο οποίος είχε διασφαλίσει την άνοδό του στη Γ’ Εθνική, η Αναγέννηση όχι μόνο κατάφερε να ξεφύγει από την Α’ Ερασιτεχνική, αλλά να βρεθεί σε χρόνο – ρεκόρ και πάλι στη super league 2!!!

Κι όσοι το εντάσσουν αυτό απλώς στη συγκυρία (στο γεγονός δηλαδή ότι μεσολάβησε και η αναδιάρθρωση και η κατάργηση της football league) αδικούν μια τρομερή προσπάθεια που έλαβε χώρα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Μια καταπληκτική χρονιά στη Γ’ Εθνική όπου είχε ν’ αντιμετωπίσει και τον κίνδυνο της διακοπής αλλά και των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού και φέτος μια πρωταγωνιστική πορεία στη super league 2 και στο Κύπελλο Ελλάδος.

Αυτά όλα μεταφράζονται σε πολλά χρήματα, ανεκτίμητο προσωπικό χρόνο και προσπάθεια πολλών ανθρώπων. Κι έχουν βεβαίως έναν κοινό παρονομαστή: Τη σταθερή καλή διοικητική κατάσταση του συλλόγου.

Αυτό είναι το “Α” και το “Ω” όπως γράφουμε απ’ αυτές τις στήλες όχι μόνο τώρα, αλλά από… πάντα! Την στιγμή που άλλοι μένουν στην επιφάνεια, στις μεταγραφές και κατα πόσο αυτές θα είναι ηχηρές, στο εφήμερο, δηλαδή, μιας αγωνιστικής περιόδου (ούτε καν μιας διότι καταθέτουν… πορίσματα στο μέσον της χρονιάς!!!) δίχως να λαμβάνουν υπόψιν ότι τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν από τον τρόπο που διοικείται ένας σύλλογος.

ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
Η Αναγέννηση, λοιπόν, θα ειναι δυνατή και τη νέα αγωνιστική περίοδο, αν η διοίκηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και όσων συμμετέχουν σ’ αυτή, διατηρήσει την ίδια διάθεση με την οποία ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα.

Κι αν ο κόσμος εμπνέεται από την προσπάθεια και στηρίζει την ομάδα σε κάθε της εκδήλωση. Αν αυτά τα δύο στοιχεία διατηρηθούν και στο αμέσως προσεχές διάστημα (όλα δείχνουν ότι αυτό θα γίνει) τότε η Αναγέννηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και όσοι την αγαπούν θα ζήσουν κι άλλες σπουδαίες ημέρες από την πορεία της…

Εχει πολύ μεγάλη σημασία, όμως, να μην ξεχνάμε που βρισκόμασταν και που ήλθαμε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις.

Αυτό πρέπει να είναι ο οδηγός για το μέλλον. Μόνον έτσι μπορεί η ομάδα να αποφύγει “στραβοτιμονιές” που την οδήγησαν στα έσχατα σημεία της απαξίωσης και να συνεχίσει να βλέπει ψηλά…

Η φωτογραφία είναι από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ξεκινούσε η προετοιμασία της Αναγέννησης για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.