Θεσσαλία: Πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς αγρότες -Το χρονοδιάγραμμα

Αντίστροφη μέτρηση για καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες της Θεσσαλίας που χτυπήθηκαν σφοδρά από την κακοκαιρία Daniel

Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας που χτυπήθηκαν σφοδρά από την κακοκαιρία Daniel.

Συγκεκριμένα, η εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» έφερε στο φως το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel αγρότες σε Λάρισα, Καρδίτσα και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.
Πλημμυροπαθείς Θεσσαλίας: Πότε θα λάβουν οι πληγέντες αγρότες τις αποζημιώσεις

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής, η πληρωμή των αποζημιώσεων για τη φυτική παραγωγή θα γίνει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από τις 15 έως τις 20 Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά στο ζωικό κεφάλαιο, η καταβολή των αποζημιώσεων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου.
Προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι να έχουν υποβληθεί οι σχετικές δηλώσεις των δικαιούχων, ενώ η διασταύρωση των στοιχείων για τις καταστροφές γίνεται μέσω δορυφόρου και αφορά στα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι αγρότες.

Πολλοί δε, έχουν λάβει μόνο την αποζημίωση των 2.000 ευρώ, κάτι που όπως τονίζουν, δεν μπορεί να ισορροπιστεί με το μέγεθος της καταστροφής.

Χρονοδιάγραμμα πληρωμών αποζημιώσεων

Πληρωμές από Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης:

– Προκαταβολές αποζημιώσεων:

* Φυτική παραγωγή: Έως 15-20 Νοεμβρίου

* Ζωικό κεφάλαιο: Έως τέλη Οκτωβρίου

– Προϋπόθεση: Υποβολή δηλώσεων δικαιούχων

– Διασταύρωση στοιχείων καταστροφών: Μέσω δορυφόρου

* Αφορά: Στοιχεία που έχουν δηλώσει οι αγρότες