Θετικό το ισοζύγιο μισθωτής εργασίας στην Π.Ε. Καρδίτσας στο 8μηνο

Με θετικό πρόσημο όσον αφορά το ισοζύγιο των θέσεων μισθωτής εργασίας στο Ν. Καρδίτσας, έκλεισε ο Αύγουστος, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία και τους συγκριτικούς πίνακες που αφορούν τις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, όπως αυτές διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικών Υποθέσεων, καταγράφηκαν 324 προσλήψεις περισσότερες σε σχέση με τον αριθμό των αποχωρήσεων κατά τη διάρκεια του μήνα.

1.523 οι αναγγελίες πρόσληψης – 1.199 οι αποχωρήσεις

Αναλυτικότερα, με βάση τα στοιχεία και τους συγκριτικούς πίνακες που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και απεικονίζουν τις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στην αγορά εργασίας τον Αύγουστο του 2025, στο νομό Καρδίτσας έγιναν 1.523 αναγγελίες πρόσληψης, 519 αναγγελίες οικειοθελούς αποχώρησης, 108 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου και 572 λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία των 1.523 νέων προσλήψεων και των συνολικά 1.199 αποχωρήσεων το ισοζύγιο που διαμορφώθηκε ήταν θετικό κατά 724 θέσεις μισθωτής εργασίας.

Όσον αφορά το ισοζύγιο μισθωτής εργασίας στους υπόλοιπους νομούς της Θεσσαλίας τον Ιούλιο διαμορφώθηκε ως εξής: Λάρισας: +80, Μαγνησίας:+487 Σποράδων: -215 Τρικάλων: +314.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2025 το ισοζύγιο μισθωτής εργασίας στον Ν. Καρδίτσας ήταν θετικό κατά 31 θέσεις, ενώ συνολικά ο απολογισμός από την αρχή του έτους μέχρι και τον Αύγουστο είναι θετικός κατά 726 θέσεις.