ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Ξεκίνησε και η Αναγέννηση την προετοιμασία της και έπραξε κατά τη γνώμη μου σωστά, διότι η ομάδα πρέπει να λειτουργεί πέραν όλων των άλλων και στο γήπεδο που είναι ο φυσικός της χώρος. Μ’ αυτά που γίνονται στην εν Ελλάδι ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) πραγματικότητα, ξεχάσαμε ότι μιλάμε για μπάλα!!!

Συναντήσεις παρασυναντήσεις, διοικητικά συμβούλια, συσκέψεις, επαφές, συνεντεύξεις και ο,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Λίγη μπαλίτσα, λοιπόν, για να ξελαμπικάρει το μυαλό μας γιατί κουρκούτιασε από όλα τα απίθανα που βλέπουμε!!!

Ορθότατα συνεπώς επιλέχθηκε η έναρξη των προπονήσεων, γιατί έτσι όπως πήγαινε (και θα συνεχίσει να πηγαίνει) η δουλειά θα έμεναν οι παίκτες και οι προπονητές χωρίς αντικείμενο! Και οι ομάδες αντί για αγώνες θα διοργάνωναν… φιλολογικές βραδιές!!!

Τώρα για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την έναρξη και διεξαγωγή του πρωταθλήματος, ένας θεός ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Εδώ πλέον δεν γνωρίζουμε τι ξημερώνει στη ζωή μας, θα γνωρίζουμε τι θα γίνει στη super league 2;

O χειμώνας που θα έλθει δεν θα είναι απλά βαρύς, αλλά μπορεί να ζήσουμε αυτά που δεν ζήσαμε εδώ και δεκαετίες! Θα κλάψουν μανούλες με την ιστορία που άνοιξαν τα παγκόσμια πιράνχας του κέρδους με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα παρεπόμενά του!

Και τους… καναπέδες θα χώσουμε μέσα στις σόμπες και στα τζάκια για να ζεσταθεί το κοκκαλάκι μας! Κι όσοι δεν διαθέτουν, θα τα λαμπαδιάζουν έξω στις αυλές!!! Κουβέρτα στην πλάτη, σταυροπόδι και φάτσα με τη φωτιά!

Η δεκαετία των μνημονίων που πέρασε θα μοιάζει με διάστημα… ξέγνοιαστων καλοκαιρινών διακοπών μπροστά στην καταιγίδα που έρχεται! Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά το λύκο τον βλέπουμε όλοι μπροστά μας. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε για το ντορό του…

Μέσα σ’ αυτό το τσουνάμι που έρχεται τίποτα δεν είναι απίθανο και στα ποδοσφαιρικά – αθλητικά δρώμενα! Ακόμη και τα λουκέτα πρωταθλημάτων! Ο Σταϊκούρας το ξεκαθάρισε στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της super league 2: “Παιδιά, όποιος μπορεί. Οποιος δεν μπορεί σταματάει…”

Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι κάποιες ομαδες της κατηγορίας θα κατεβάσουν τα… παντζούρια! Περίμεναν μπας και πάρουν κανά ψιλό απο το στοίχημα οι διοικήσεις τους να τα παντελονιάσουν και να την κάνουν! Τώρα θα κόψουν πέρα πιο νωρίς και άφραγκοι…

Να μην εκπλαγείτε αν αντί για δύο ομίλους στη συγκεκριμένη κατηγορία πορευτούμε με… έναν! Κι αυτό είναι ένα από τα καλά σενάρια γιατί υπάρχει και το κακό, δηλαδή να μην ξεκινήσει καθόλου το πρωτάθλημα! Το είπε άλλωστε ο Παπαδημητρίου στις δηλώσεις που έκανε προχθες στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ περιγράφοντας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ομάδες.

Γι’ αυτό, λοιπόν, τώρα που άρχισε την προετοιμασία η Αναγέννηση σπεύσατε να παρακολουθήσετε λίγη μπαλίτσα, γιατί μπορεί να μην ξαναδείτε…

———————-

«Ο πλούσιος έχει πάγο το χειμώνα και ο φτωχός το καλοκαίρι»

Αγγλική παροιμία