Τι ισχύει με τις βαθμολογίες για τα play out στη super league 2

Το πρωτάθλημα της super league 2 οδεύει προς την τελική ευθεία της κανονικής περιόδου και πλέον η έξτρα διαδικασία που θ’ ακολουθήσει, σιγά – σιγά μπαίνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο λόγος για τα play off που θα κρίνουν την άνοδο, αλλά και τα play out που θα ξεκαθαρίσουν ποιες ομάδες θα παραμείνουν στην κατηγορία και ποιες θα υποβιβαστούν.

Η Αναγέννηση καταρχήν έτσι όπως έχουν έλθει τα πράγματα, πρέπει ν’ αποφύγει τυχόν περιπέτειες που έχουν να κάνουν με τον απευθείας υποβιασμό και εν συνεχεία στα play out να αποφύγει και την “τριάδα του θανάτου” που οδηγεί στη Γ’ Εθνική.

Ας πάμε να δούμε όμως τι ισχύει με τις βαθμολογίες με την έξτρα διαδικασία και πως θα ήταν η κατάταξη αν σήμερα ολοκληρώνονταν το πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι θέσεις 1-5 κάθε ομίλου οδηγούν στα play off και αυτές των θέσεων 6-11 στα play out (οι δύο 12οι υποβιβάζονται απευθείας).

Και στα δύο μίνι πρωταθλήματα που θ’ ακολουθήσουν οι συμμετέχουσες ΠΑΕ θα μπουν με το ήμισυ των βαθμών που έχουν συγκεντρώσει στην κανονική περίοδο. Σε περίπτωση όπου μετά τη διαίρεση προκύψει δεκαδικός αριθμός, τότε η βαθμολογία στρογυλλοποιείται στον αμέσως επόμενο ακέραιο.

Τα play off θα διεξαχθούν έπειτα από κλήρωση σε δύο γύρους των 5 αγωνιστικών και ο πρώτος κάθε ομίλου θα προβιβαστεί.

Από τα play out (2 γύροι των 5 αγωνιστικών) θα υποβιβαστούν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9-11 κάθε ομίλου.

Σήμερα αν τελείωνε το πρωτάθλημα θα είχαμε την εξής βαθμολογία που αφορά στην Αναγέννηση:

6. Κοζάνη 11
7. ΑΕΚ “Β” 10
8. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 10
9. Ηρακλής 9
10. Αιολικός 8
11. Καμπανιακός 6

Τα παραπάνω ισχύουν αυτή τη στιγμή και βεβαίως θα διαφοροποιηθούν μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.

Ελπίζουμε να διαφοροποιηθούν κατα τέτοιο τρόπο ώστε η Αναγέννηση να ελέγχει την κατάσταση. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις της αλλά δυστυχώς και από τις επιδόσεις των υπολοίπων.

Σε κάθε περίπτωση μας περιμένει μια σκληρή μάχη με την επιστροφή της ομάδας στην αγωνιστική δράση ύστερα από δύο συνεχόμενες αγωνιστικές όπου θα κάνει τα ρεπότης.

Θα επανέλθει με δύο σερί εκτός έδρας ματς κόντρα στον Λεβαδειακό και στη Νίκη Βόλου και το τελευταίο που την περιμένει στο Στάδιο είναι με τον Απόλλωνα Πόντου στην προτελευταία αγωνιστική.