Τιμήθηκε σήμερα στην Καρδίτσα η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τελέστηκε δοξολογία και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων στο προαύλιο του ναού και κατάθεση στεφάνων.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για όλους αυτούς που μαρτύρησαν και ξεριζώθηκαν απ’ τον Πόντο, ενώ η λιτή εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Επίκαιρη ομιλία ανέπτυξε η κ. Παναγιώτα Χατζηδημητριάδου η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο μήνυμα των εκδηλώσεων μνήμης. “Δεν πρέπει να ξεχάσουμε, πρέπει να γνωρίζουμε την αλήθεια για να μην ξαναζήσουν οι Ελληνες παρόμοιες στιγμές. Ο Σύλλογος Ποντίων Καρδίτσας έχει ως στόχο να κάνει όλους τους συμπολίτες μας κοινωνούς των συνθηκών ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Οι άνθρωποι πρέπει πάντα να γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα, όσο σκληρά και αν είναι αυτά, για να έχουν λόγο και άποψη. Επίσης αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε σαν λαός είναι ότι αν θέλουμε να πάμε μπροστά πρέπει κάπου κάπου να κοιτάμε και λίγο πίσω. Ο τροπος με τον οποίο οι άνθρωποι αυτοί δημιούργησαν ξανά τις ζωές τους από το μηδεν είναι ένα μάθημα για εμάς τους νεότερους Ελληνες να μπορούμε να διατηρούμε την αξιοπρέπειά μας και να ανταπεξέλθουμε σε δύσκολες και προβληματικές καταστάσεις με θάρρος, ψυχραιμία και αγωνιστικότητα”.