Την Πέμπτη 26/5 το πρώτο βήμα για την ίδρυση της ΚΑΕ στον ΑΣΚ

Το πρώτο βήμα για την οργάνωσή του σε πολύ διαφορετικά πρότυπα και σε υψηλότερο πλέον επίπεδο, ετοιμάζεται να κάνει ο ΑΣΚ που την ερχόμενη Πέμπτη βάζει “μπρος” τις διαδικασίες για την ίδρυση της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας.

Μετά τη θριαμβευτική άνοδο οι “κυανόλευκοι” ανοίγουν τους ορίζοντές τους και πλέον σύμφωνα με τα όσα ορίζει το νομικό πλαίσιο δημιουργούν μια επαγγελματική ομάδα που θα συμμετέχει στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.
Γι’ αυτό το λόγο η διοίκηση πραγματοποιεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών όπως ορίζει το καταστατικό, για την προσεχή Πέμπτη στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ο Α.Σ.Καρδίτσας ξεκινά τη διαδικασία για τη νέα εποχή του σωματείου, με τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη 26 Μαϊου 2022. Βασικό θέμα της Συνέλευσης, είναι η ίδρυση Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας Καλαθοσφαίρισης, η οποία και θα πάρει μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Basket League. Αναλυτικά, η πρόσκληση έχει ως εξής:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Του Αθλητικού Σωματείου «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ»
Δυνάμει της από 16/5/2022 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Αθλητικός Σύλλογος Καρδίτσας», συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση, που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 26 Μαϊου 2022 και ώρα 18.30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της ΠΕΔ Καρδίτσας (Μ.Αλεξάνδρου 34 – 1ος όροφος / Καρδίτσα), με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Εκλογή Προέδρου της Συνέλευσης.

2. Έγκριση σύστασης αθλητικής ανώνυμης εταιρείας καλαθοσφαίρισης κατά μετατροπή του ερασιτεχνικού τμήματος καλαθοσφαίρισης ανδρών, κατ’ άρθρο 64 Ν. 2725/1999 και ορισμός προσωρινής επιτροπής για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ίδρυσης της εταιρείας.

3. Παροχή εξουσιοδότησης της παραγράφου 3 εδ. γ΄ του άρθρου 64 Ν. 2725/1999 στην ως άνω επιτροπή.
Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η Συνέλευση θα επαναληφθεί και θα διεξαχθεί την Πέμπτη 26 Μαϊου 2022 και ώρα 20.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της ΠΕΔ Καρδίτσας (Μ.Αλεξάνδρου 34 – 1ος όροφος / Καρδίτσα).

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη που έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέχρι την 31/12/2021 (ταμειακώς εντάξει). Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλα τα μέλη του Σωματείου.»

Την ανακοίνωση – πρόσκληση υπογράφουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Δεληγιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Χριστούλας.