Πολλά παιδιά κοιμούνται παρέα με το κινητό τους.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα, η οποία μάλιστα διαπιστώνει ότι ο μέσος όρος που περνούν στο κινητό τους οι ανήλικοι από 7 έως 16 ετών, είναι τρεις ώρες και 20 λεπτά καθημερινά!
Και κάπως έτσι τα παιδιά στη χώρα μας αλλά και στην περιοχή μας, όπως βλέπουμε με την πάροδο των ετών, έχουν συνηθίσει να κλείνονται στο σπίτι, να αποξενώνονται. Κάτι που φαντάζει οξύμωρο, ειδικά για έναν επαρχιακό Νομό όπως αυτός της Καρδίτσας, με ανοιχτούς χώρους για παιχνίδι και με περιορισμένους κινδύνους συγκριτικά με τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Η νεολαία πλέον δεν έχει τα στέκια της γειτονιάς, όπως παλιότερα όπου μαζεύονταν τα παιδιά και οι νέοι. Η νεολαία άλλωστε δεν έχει και ελεύθερο χρόνο για ζωή και σκέψη! Τη μαθαίνουν από νωρίς να μην έχει…
Έχει εύκολο αποκούμπι το… κινητό, το οποίο μάλιστα θεωρεί και «όπλο» για να εκφραστεί. Εύκολη πρόσβαση σε περιττή και φθηνή πληροφορία, «διαγωνισμός» φωτογραφιών,  πλασματικές καταστάσεις, μηνύματα με φράσεις κοφτές, με χρήση λατινικών χαρακτήρων ή εικονιδίων κλπ. Κι όλα αυτά, φυσικά από απόσταση. Μακριά από την επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο με τον συνομήλικο, μακριά από οποιαδήποτε δυνατότητα συλλογικής δράσης.
Από το κινητό και τον καναπέ, ας περάσουμε στην κίνηση, στην απελευθέρωση της ζωής και της νιότης…
Κ.Π.