Η ξακουστή “τετράς του Πειραιώς” ήταν ο προπομπός του ρεμπέτικου στην Ελλάδα… Τα εκλεκτά μέλη του σχήματος, οι θρυλικοί Μάρκος Βαμβακάρης, Ανέστης Δελιάς, Γιώργος Μπάτης και Στράτος Παγουμτζής

Ακούσματα και μουσικές που έχουν προκύψει απ’ αυτή τη “μαγική” συνεύρεση έμειναν ανεξίτηλα στο πέρασμα των χρόνων, θεμελίωσαν το ελληνικό τραγούδι και αποτέλεσαν την έμπνευση για τους επόμενους!

Το προπολεμικό έργο των τριών πρώτων, αποτελεί και το αντικείμενο της μελέτης του καθηγητή μουσικής Καρδιτσιώτη Ευάγγελου Πετρινιώτη στο βιβλίο του “Προπολεμικό Ρεμπέτικο” που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου το βράδυ στις 19.30 στο μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα..

Πρόκειται για μια καταγραφή της μελωδίας του μπουζουκιού και στην βάθμος μουσικολογική και στιχουργική ανάλυση των τραγουδιών καθώς και στον τρόπο παιξίματος…

Μια εξαιρετική έκδοση ενός Καρδιτσιώτη που θα μας μυήσει στο ρεμπέτικο ιδίωμα…

Για το βιβλίο εκτός από τον συγγραφέα θα μιλήσει η μουσικολόγος Δέσποινα Ψαθά και θ’ ακολουθήσει μετά το πέρας της εκδήλωσης μια μικρή συναυλία.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΕΤΡΙΝΙΩΤΗ

Ο Ευάγγελος Πετρινιώτης γεννήθηκε το 1991 στην Καρδίτσα. Οι πρώτες του μουσικές σπουδές πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας και έπειτα στο Ωδείο Αρίων (Καρδίτσα), απ’ όπου αποφοίτησε με πτυχίο Αρμονίας και Αντίστιξης αντίστοιχα. Στη συνέχεια φοίτησε στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου περάτωσε τις σπουδές του με προπτυχιακό και μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην ερμηνεία και εκτέλεση του τρίχορδου μπουζουκιού. Το 2016 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Χρώματα». Από το 2017 εργάζεται ως καθηγητής τρίχορδου μπουζουκιού σε μουσικά σχολεία και εμφανίζεται σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές.
Τέλος από το 2019 είναι υπεύθυνος της σχολής μπουζουκιού στο δημοτικό ωδείο Καρδίτσας.