Το 1ο ΕΠΑΛ Σοφάδων συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής WRO Hellas. Η WRO Hellas αποτελεί τον επίσημο φορέα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad – W.R.O.) στην Ελλάδα. Το θέμα για τα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ φέτος ήταν: «Η πόλη που ονειρεύομαι – Smart City» Το έργο το οποίο κατασκεύασε η ομάδα ρομποτικής του 1ου ΕΠΑΛ Σοφάδων και βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της ηλεκτρολογίας, έχει τίτλο «Σοφάδες – Έξυπνη Πόλη».

Αποτελείται από μία μακέτα που αντιπροσωπεύει την πόλη των Σοφάδων, η οποία περιέχει ηλεκτρονικούς αυτοματισμούς που μπορούν να δώσουν λύση σε προβλήματα της αστικής ζωής, όπως για παράδειγμα αυτόματο σύστημα αποφυγής πλημμυρών του Σοφαδίτη ποταμού, σύστημα έξυπνης άρδευσης, σύστημα έξυπνης στάθμευσης, συστήματα διαβάσεων φιλικά προς ΑΜΕΑ, συστήματα διαχείρισης ενέργειας δημοσιών κτιρίων και συστήματα παρακολούθησης ατμοσφαιρικών παραγόντων. Όλα τα συστήματα είναι διασυνδεδεμένα και προσβάσιμα από το διαδίκτυο.

Εκπαιδευτικοί – συντονιστές του έργου είναι οι Μαυρέλος Εμμανουήλ, ειδικότητας ηλεκτρονικών, Νάρη Μαρία, πολιτικών μηχανικών- αρχιτεκτόνων και Βαρσάνης Κωνσταντίνος, ηλεκτρολόγων.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο υλοποίηση αυτού του καινοτόμου έργου ήταν, ο ΡΡαπάϊ Αντζελίνο από την Α΄ τάξη, Παππάς Χρήστος, Καρατόλιος Γεώργιος, Κυρίτσης Άγγελος και ΡΡόδε Βιονίς από τη Β΄ τάξη και ο Παππάς Χρήστος – Δημήτριος από τη Γ΄ Τάξη. Συμμετείχε επίσης η μαθήτρια από το Λύκειο Νέου Μοναστηρίου, Μαυρέλου Στέλλα.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει παρουσίαση του έργου στο Δημαρχείο Σοφάδων.