Το δικαίωμα της σιωπής άσκησε ο Αγοραστός στην Εξεταστική για την τραγωδία των Τεμπών

Αρνήθηκε κάθε σε βάρος του κατηγορία ως αβάσιμη και άδικη

Το δικαίωμα της σιωπής επιφυλασσόμενος να παράσχει οποιαδήποτε εξήγηση όταν ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία, άσκησε το πρωί της Πέμπτης ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Ασκώ το δικαίωμα της σιωπής επιφυλασσόμενος να παράσχω τις απαιτούμενες εξηγήσεις μου ενώπιον των δικαστικών αρχών όπου εκκρεμεί η παρούσα υπόθεση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός, ο οποίος νωρίτερα στην τοποθέτησή του υπενθύμισε πως ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και η δικογραφία διαβιβάστηκε στο εφετείο Λάρισας λόγω ειδικής δωσιδικίας».

«Επισημαίνω ότι με δεδομένη την ιδιότητα μου ως κατηγορουμένου στην ίδια υπόθεση, δεν είναι δυνατό να καταθέσω στην εξεταστική επιτροπή της βουλής αφού αυτή εκκρεμεί και θα είμαι σε θέση να καταθέσω μετά την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας» πρόσθεσε.

Αρνήθηκε κάθε σε βάρος του κατηγορία ως αβάσιμη και άδικη «που αποτελεί απόρροια παραπλάνησης πολιτικών αντιπαραθέσεων και επιδιώξεων δεδομένου ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρείχε αποκλειστικά και μόνο υποστηρικτική βοήθεια που συνίστατο μόνο στη διάθεση μηχανημάτων όπως αποφασίστηκε από το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας. Ενήργησε ως όφειλε να πράξη χωρίς να έχει πρωτοβουλία».

«Για εμάς το ζητούμενο είναι ποιος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ποιος έδινε τις εντολές» είπε από την πλευρά του ο Λαρισαίος βουλευτής και μέλος της επιτροπής κ. Βασίλης Κόκκαλης.

“Εμείς θέλουμε πραγματικά μόνο ένα όνομα και ελπίζουμε ότι αυτό το όνομα να το καταθέσετε όταν κληθείτε να πάτε στον εισαγγελέα” είπε από την πλευρά του ο βουλευτής Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Φλώρος.

Δείτε βίντεο από τη συνεδρίαση: