Στο Χονγκ Κονγκ «ταξίδεψε» μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής του γνωστού σεφ Βασίλη Καλλίδη το παραδοσιακό λουκάνικο της Καρδίτσας.

Ο Βασίλης Καλλίδης προσγειώθηκε στην Κινεζική πόλη όπου μαγείρεψε στη μέση του δρόμου ελληνικό σπετσοφάι, χρησιμοποιώντας τί άλλο, παραδοσιακό εκλεκτό
λουκάνικο από την Καρδίτσα, με τους περαστικούς να δοκιμάζουν και να εντυπωσιάζονται.

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της τοπικής μας κουζίνας, στην κορυφή των οποίων βρίσκεται το ΠΟΠ κρασί Μεσενικόλα. Να τα διαφημίσουμε και να  συνδέσουμε τα προϊόντα με το Νομό Καρδίτσας, ώστε να ενισχύσουν την τουριστική εμπειρία όσων επισκέπτονται την περιοχή μας.

Άλλωστε η ανάδειξη μιας τοπικής κουζίνας και γαστρονομίας, διευρύνεται πέρα από το συνδυασμό καλού φαγητού με καλό κρασί ή άλλα ποτά, περιλαμβάνοντας τη συμμετοχή σε μαθήματα μαγειρικής, την αγορά χαρακτηριστικών τοπικών προϊόντων, την επίσκεψη σε τοπικά καταστήματα ή χώρους παραγωγής τροφίμων κλπ.

Ο τομέας του τοπικού μαγειρικού και γαστρονομικού τουρισμού, μπορεί να λειτουργήσει ως ένας κρίκος που θα «κουμπώσει» με εκείνον των τοπικών προϊόντων, στην αλυσίδα της ανάπτυξης της περιοχής. Τα περιθώρια και η δυναμική υπάρχει, επομένως ας τα  εκμεταλλευτούμε…

Κωστ. Παλαιός