ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις! Ν’ ασχοληθείς με τους πολιτικούς που σφυρίζουν κλέφτικα; Μήπως με τους… ανήσυχους ρεπόρτερ της κεντρικής σκηνής, που δεν έγραψαν ούτε ένα σχόλιο για το αίσχος; Με τις ποδοσφαιρικές αρχές ή τις ομάδες και τον τρόπο που υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους; Σκέτη απελπισία είναι η κατάσταση!

Η ιστορία με την κατανομή των χρημάτων από το στοίχημα, όπως γράφαμε χθες, δεν είναι τίποτα λιγότερο παρά ένα ακόμη δείγμα για το πως λειτουργεί γενικότερα η πολιτεία μας. Με πολίτες πρώτης, δεύτερης, τρίτης κατηγορίας και πάει λέγοντας!

Γνωρίζουμε όλοι τα πως και τα γιατί. Γνωρίζουμε ποιοι κάνουν το κουμάντο, γνωρίζουμε το ρόλο του καθενός. Πολύ εύκολα είναι διακριτά τα παραπάνω και νομίζω ότι δεν υπάρχει νοήμων νους που να μην τα αντιλαμβάνεται. Ακόμη κι εκείνοι που παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται…

Δεν είναι ποδοσφαιρικό το θέμα φυσικά. Δεν περικλείεται καν στα στενά όρια του αθλητισμού. Είναι μια γενικότερη πρακτική και λειτουργία. Για να βρεις το δίκιο σου σ’ αυτό τον τόπο πρέπει να έχεις… “μπάρμπα στην Κορώνη” που λεγαν οι παλιοί. Κι επειδή τούτο έχει ποτίσει το dna ως νοοτροπία, είναι και ο κύριος προσανατολισμός, των περισσοτέρων που ασχολούνται και με το ποδόσφαιρο.

Πως μπορεί να βγει μια ομάδα από τη SL2 στη SL1; Μόνο αν διασφαλίσει την εύνοια του… του μπάρμπα!!! Αρα αυτά περί ενότητας και συλλογικής διεκδίκησης μοιάζουν αστεία! Ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του!

Κι έτσι έρχεται η στιγμή που την πατάνε όλοι μαζί! Ακόμη κι αυτοί που πιστεύουν πρόσκαιρα ότι διέθεταν τις άκρες! Κυρίως όμως την πατάνε οι μικρότεροι που δεν έχουν ποτέ αξιοποιήσει τη δυναμική τους, δηλαδή το να διεκδικήσουν απο κοινού αυτά που δικαιούνται!

Διασκορπισμένοι σε ασήμαντα “μαγαζάκια” που δεν έχουν την παραμικρή δυναμική όχι να επηρεάσουν τις εξελίξεις αλλά ούτε καν να επιβιώσουν!

Φανταστείτε μόνο τι θα μπορούσαν να πετύχουν όλοι οι σύλλογοι της περιφέρειας, αν είχαν οργανωθεί σε μια κοινή κατεύθυνση. Να έχουν μία φωνή και να “χτίσουν” ένα αραγές μέτωπο απέναντι στους τρεις – τέσσερις μεγάλους που κουμαντάρουν όχι μονο το ποδόσφαιρο μόνο, αλλά και την ίδια τη χώρα!

Αυτό που έγινε χθες με την ομόφωνη απόφαση για αναστολή, να γινόταν σε κάθε ζήτημα που προέκυπτε! Δυστυχώς, όμως το χθεσινό δεν είναι αποτέλεσμα σοβαρής και οργανωμένης αντίδρασης, αλλά της ανάγκης μπροστά στον απροκάλυπτο εμπαιγμό που τους επιφύλαξε ο Αυγενάκης όπου ούτε λίγο ούτε πολύ τους είπε: “παιδιά τα λεφτά σας θα τα πάρουν οι μεγάλοι τη SL1”!!!

Τους πήρε η ανάγκη γι’ αυτό λειτούργησαν από κοινού! Είναι αργά όμως. Διότι οι κουμανταδόροι γνωρίζουν πως αυτή η κίνηση είναι πρόσκαιρη. Πάλι θα τους χωρίσουν…

Πάλι κάποιοι εξ αυτών θα προσπαθήσουν να γίνουν οι “δορυφόροι” στη θέση των “δορυφόρων”, διασφαλίζοντας την εύνοια αδειάζοντας τους υπόλοιπους της παρέας, πάλι μπάλα θα παίξει ο γνωστός… μπάρμπας από την Κορώνη!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Με τους υφυπουργούς Αθλητισμού της ελληνικής πολιτείας έχουν δει τα ματάκια μας τα πάντα! Να καθίσω μια μέρα να σας διηγηθώ έργα και ημέρες, να γελάσετε και να κλάψετε μαζί με την καρδιά σας!

Από τον γοητευτικό Κουλούρη με τα βαμένα ματοτσίνορα, τον “φτερωτό” Παπαγεωργόπουλο, τον φιλόσοφο Λιάνη, τον – με και χωρίς μουστάκι – Φούρα, μέχρι τον… ριζοσπάστη Βασιλειάδη! Όλοι τους… ευεργέτες του αθλητισμού και του πολιτισμού της Ελλάδος!!! Ο Αυγενάκης όμως μ’ αυτά που κάνει τελευταία πάει να τους… “φάει λάχανο” όλους!

Ιδιαίτερα με το τελευταίο “κόλπο γκρόσο” όπου κατήργησε την ίδια την Κυβερνητική Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), πάει να περάσει στην κορυφή! Σπάει τα ρεκόρ κωλοτούμπας το ένα πίσω από το άλλο!

Τις περισσότερες γλάστρες θα δεχθεί την Πρωταπριλιά!!!

——————————

«Να κάνουμε μια τριμελή επιτροπή από πεντ’ έξι άτομα»

Νίκος Βαμβακούλας – βετεράνος ποδοσφαιριστής