Το πήρε με τη μαγκιά και το σπαθί της (video)...

Φθάσαμε, λοιπόν, στο… κυρίως πιάτο του Γιούρο 2024 που διεξάγεται στη Γερμανία! Εντός ολίγων ημερών θα μάθουμε και την πρωταθλήτρια Ευρώπης…

Τι είδαμε μέχρι τώρα; Πολλή τακτική, σκοπιμότητα, παράλληλο (στα όρια του εκνευρισμού) ποδόσφαιρο αλλά και κάποια καλά παιχνίδια.

Τι είδαμε απ’ αυτούς που απέμειναν να διεκδικούν το τρόπαιο; Αν εξαιρέσουμε την Ισπανία που μοιάζει όντως το πληρέστερο σύνολο (αν και τα βρήκε “μπαστούνια” από τους Γερμανούς), όχι και πάρα πολλά!

Οι Γάλλοι, για παράδειγμα, που πήγαν ως… πολυδιαφημισμένοι και ως φαβορί για την κούπα και τότε μας  “ειρωνεύονταν”, έχουν φθάσει στα ημιτελικά πετυχαίνοντας μόλις τρία γκολ, εκ των οποίων τα δύο τα έβαλαν μόνοι τους οι αντίπαλοι και το ένα με πέναλτι!!!

Η Ελλάδα, το 2004 που την “κατηγόρησαν” (μεταξύ αυτών και τα δικά μας “ποδοσφαιρικά μυαλά”) ότι έπαιζε “κλεφτοπόλεμο”, μέχρι τον ημιτελικό με την Τσεχία είχε πετύχει ήδη ΠΕΝΤΕ!

Κι άλλα δύο μετά, σύνολο ΕΠΤΑ!!!

Ένα με πέναλτι!

Όσοι επιχειρούν να απαξιώσουν το έπος της δικής μας ομάδας, καλό θα είναι να θυμηθούν τα παιχνίδια που έδωσε “ένα – ένα” και να τα συγκρίνουν με κάποια από το φετινό γιούρο. Οπως το προχθεσινό της Γαλλίας με την Πορτογαλία που είχε… ξημερώσει στο Αμβούργο και για να βάλουν γκολ έπρεπε να φθάσουν στα πέναλτι!

Με τη μαγκιά της και το σπαθί της το πήρε το Γιούρο η Ελλάδα τότε και μάλιστα κάνοντας δύο φορές “κηδεία” την διοργανώτρια και επίσης πολυδιαφησμένη (δικαίως) Πορτογαλία!

Θ.Κ.