Σε ένα ψήφισμα με αποφάσεις κατέληξε ο Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών Νομού Καρδίτσας μετά και τη συνέλευση που έγινε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο.

Ζητούν άμεσα συνολική λύση για την ύπαρξη απινιδωτών σε όλα τα γήπεδα που φιλοξενούν αθλητικές δραστηριότητες και επιμορφωτικά σεμινάρια ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε προπονητές, μέλη των ΔΣ και ποδοσφαιριστές.

Επίσης απευθύνεται δημόσια έκκληση στον ιατρικό σύλλογο να συνδράμει στην προσπάθεια, ώστε πάντα να υπάρχει γιατρός κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Αναλυτικά το ψήφισμα με τις αποφάσεις:

«Μετά την συνέλευση του Σαββάτου στις 4/2, η συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών προσυπογράφει το παρακάτω ψήφισμα:

Να δοθεί άμεσα συνολική λύση για ύπαρξη απινιδωτών σε όλα τα γήπεδα του νόμου που φιλοξενούν αθλητικές δραστηριότητες, όπως προβλέπει ο νόμος και γιατρό που γνωρίζει να το χειριστεί κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Επίσης να γίνονται επιμορφωτικά σεμινάρια πάνω στον χειρισμό απινιδωτή και παροχής πρώτων βοηθειών ΚΑΡΠΑ ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε προπονητές, μέλη των ΔΣ και ποδοσφαιριστές προκειμένου να διασφαλίζεται η σωματική υγεία των ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

Σε αντίθετη περίπτωση, εμείς οι ποδοσφαιριστές δε θα συμμετάσχουμε σε κανένα παιχνίδι οποιασδήποτε διοργάνωσης. Ενώ η περιρρέουσα ατμόσφαιρα υποδηλώνει πως και οι ποδοσφαιριστές των υπολοίπων ομάδων συμφωνούν με το παραπάνω.

Όποτε προκύπτει το αίτημα προς την ΕΠΣ να αναβληθούν οι αγώνες όλων των διοργανώσεων(αρχής δεδομένου των αγώνων κυπέλλου της Τρίτης 7 Φλεβάρη) έως ότου ικανοποιηθεί το παραπάνω ψήφισμα αλλά και σύμφωνα με την υπόδειξη της ΕΠΟ. Τέλος απευθύνουμε δημόσια έκκληση στον ιατρικό σύλλογο να συνδράμει στην προσπάθεια μας προκειμένου να υπάρχει πάντα γιατρός κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Όχι μόνο των ερασιτεχνικών κατηγοριών αλλά και όλων των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων».

Τα στιγμιότυπα από τις τελευταίες συγκεντρώσεις των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών του Νομού Καρδίτσας