Το «θαύμα» του 2015 και το σοκ του 2018 (video)

Ενώ οδεύουμε προς τη λήξη της περιόδου και όλα στην υπόθεση παραμονή της Αναγέννηης θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, είναι λογικό το μυαλό να “τρέχει” σε ανάλογες καταστάσεις του παρελθόντος!

Η σκέψη πάει “καρφί’ στον Ιούνιο του 2015 όταν η ομάδα βρισκόνταν κάπου εκεί που βρίσκεται σήμερα και μάλιστα σε μία ακόμη πιο περίπλοκη κατάσταση.
Στην τελευταία αγωνιστική των play out της παραμονής κι αφού προηγήθηκαν απίθανα συμβάντα, υποδέχονταν τον Αιγινιακό στο Στάδιο και ήθελε μόνο τη νίκη όπως και ο αντίπαλός της.

Δεν αρκούσε όμως αυτό το αποτέλεσμα, αφού την ίδια ώρα χρειαζόταν (και οι δύο) την βοήθεια του Αγροτικού Αστέρα που υποδέχονταν τον Τύρναβο ο οποίος και με ισοπαλία έμενε στην κατηγορία.

Η αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα του Ευόσμου έκανε το “θαύμα” της επικρατώντας του Τυρνάβου και η Αναγέννηση μ’ ένα πλασέ του Βασίλη Τζάνη στο 73′ (και καραμπόλα στο πόδι του αμυντικού του Αιγινιακού Μπάρος!) μέσα σε παραλήρημα πανηγυρισμών έπαιρνε τη νίκη και τελικά διασφάλιζε την παραμονή στη δεύτερη εθνική!

Βέβαια δεν έχουμε μόνο ευχάριστες αναμνήσεις αλλά και πολύ πικρές. Έχουμε να θυμόμαστε και το “σοκ” του Μαϊου του 2018, όταν ήλθε ο υποβιβασμός στον αγώνα με τον αδιάφορο βαθμολογικά Αρη και μάλιστα με πέναλτι στο 90’ της αναμέτρησης που πέτυχε ο Λώττας!

Τότε η Αναγέννηση χρειαζόταν μόλις μία ισοπαλία για να αποφύγει τον υποβιβασμό και όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν, μέχρι που φθάσαμε στο τελευταίο λεπτό όπου οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι το οποίο και αξιοποίησαν κερδίζοντας τελικά με 0-1.

Τότε σώθηκε η διαλυμένη Σπάρτη (αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν) που την ίδια ώρα γνώριζε βαριά ήττα από τον ΟΦΗ με 5-0!

Θ.Κ.