Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Χθες το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τελέστηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου.

Στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ.

Το παρόν έδωσαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας κ. Θ. Καρανάσιος, υποδιευθυντές, διοικητές τμημάτων, αστυνομικοί και απόστρατοι αστυνομικοί καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιος, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. β. Τσιάκος, οι αντιδήμαρχοι Π. Σβερώνης και Σρ. Σπάνιας, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

Η Ημέρα της Αστυνομίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Οκτωβρίου στην Ελλάδα και συμπίπτει με τον θρησκευτικό εορτασμό του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) Αγίου Αρτεμίου. Περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις με επίκεντρο το παρελθόν και το παρόν του αστυνομικού σώματος.

Ο εορτασμός καθιερώθηκε το 2002 από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη), με αφορμή την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».