Τον Βλοχό επισκέφθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στο πλευρό των πλημμυρόπληκτων κατοίκων του Βλοχού στάθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην επίσκεψή της είχε την ευκαιρία να ακούσει τις δραματικές στιγμές που έζησαν κατά τη διάρκεια των δύο θεομηνιών Daniel και Elias και να αντικρίσει από πρώτο χέρι την κατάσταση που επικρατεί στην πληγείσα περιοχή.

Οι κάτοικοι μετέφεραν στην κ. Κωνσταντοπούλου πώς κατάφεραν να σωθούν την τελευταία στιγμή όταν τα ορμητικά νερά ποταμών και χειμάρρων πλημμύρισαν το χωριό, την ολοκληρωτική καταστροφή των κτηνοτροφικών τους εγκαταστάσεων, τα χιλιάδες ζώα που πνίγηκαν, τις αγροτικές τους καλλιέργειες, τα σπίτια τους, όλη τους την περιουσία, τον αγώνα που δίνουν να βρούν έστω και προσωρινή κατοικία καθώς και την καθυστέρηση να λάβουν το επίδομα αρωγής. Ο Βλοχός παραμένει δίχως ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό του είναι μη πόσιμο κι οι κάτοικοι συνεχίζουν να δίνουν αγώνα με τη λάσπη και το νερό.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, που βρέθηκε για 4η φορά στην Θεσσαλία και τις πληγείσες περιοχές, διαβεβαίωσε πως δεν αφήσει να ξεχαστεί η καταστροφή που υπέστησαν οι κάτοικοι του χωριού φέροντας άμεσα το θέμα στη Βουλή.

Όπως τόνισε, την ερχόμενη Δευτέρα θα ζητήσει «εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό γιατί επί 35 ημέρες οι κάτοικοι του Βλοχού βιώνουν την εγκατάλειψη».

Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι του Βλοχού ενημερώθηκαν από την κ. Κωνσταντοπούλου για τα δικαιώματα που τους δίνει ο νόμος αφού πρόκειται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, σε αστικά και ποινικά δικαστήρια, κατά παντός υπευθύνου, για πράξεις και παραλήψεις που οδήγησαν στην ασύλληπτη καταστροφή.